Евродепутатът Ангел Джамбазки в Благоевград: Гръцката блокада нанесе милиони евро щети на превозвачите, шивашки цехове пускат работниците си в принудителен отпуск

Filed under: Благоевград,Петрич,Сандански |

Депутатът Атанас Стоянов от Сандански: Българският премиер и външният министър да тропнат по масата

28-07-02 angel-dzhambazki

Щетите за българската икономика от блокадата на границата са за милиони евро и докато ние трупаме загуби, гръцките фермери харчат евросубсидиите си на трапези с вино и пържоли до тракторите. Това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки на пресконференция вчера в Благоевград. Според него никой не може да даде прогноза докога ще продължат протестите в Гърция освен една – когато им кажат, че пенсиите няма да бъдат под 2000 евро.

28-07-02 Атанас Стоянов

„Говорих с гръцки колеги и те прогнозират предсрочни избори отново и отново. Факт е, че Гърция в момента не може да си позволи всички дългогодишни социални придобивки – огромни заплати, пенсии и компенсации, късо работно време. Те като държава не могат да си ги позволят, ако искат да останат в еврозоната. Правителството на Ципрас прояви класическото либерално лицемерие – обеща едно, а направи друго, и сега се чуди как да излезе от ситуацията“, добави Джамбазки. Според него поредната гръцка блокада на нашата граница започва да минава всякакви граници.

„В Кюстендил много хора, работещи в шивашки цехове, се оплакаха, че заради гръцката блокада вече повече от седмица са в принудителен отпуск, защото камионите със суровината са блокирани на границата.

Много български превозвачи и транспортни фирми са блокирани заради протестите и понасят щети в размер на милиони евро без да имат никаква вина“, коментира Джамбазки.

Според него вината за протестите е изцяло на гръцкото правителство.

„Туристическият бранш също търпи големи загуби. Отказват се резервации. Има страх в туристите, които искат да почиват в България, че ще бъде възпрепятствано преминаването им през границите“, категоричен е лидерът на ВМРО в Благоевград Георги Васев.

Според народния представител от Патриотичния фронт Атанас Стоянов българският премиер и външният ни министър трябва „да тропнат по масата“, а не да чакат решение от Европейския парламент.

„За пореден път виждаме, че изпълнителната власт и държавните институции не могат да реагират адекватно по време на кризи. Падне малко сняг – проблем, падне обилен дъжд – проблем. Има блокада – проблем. Плъзгаме се популистки по проблема, водим телефонни разговори и чакаме Брюксел“, бе по-краен в изказването си депутатът.

Снимките:

1 Ангел Джамбазки обяснява, че българските превозвачи и транспортни фирми понасят щети в размер на милиони евро, без да имат никаква вина

2 Атанас Стоянов

Spread the love

Коментар за: Евродепутатът Ангел Джамбазки в Благоевград: Гръцката блокада нанесе милиони евро щети на превозвачите, шивашки цехове пускат работниците си в принудителен отпуск

  1. нищо не могът да направят тия пуфежи…дай им само ПР да прават

    петкан
    2016/февруари/10 at 8:46 AM