Кюстендилските бриджьори с 5-о място на републиканското в Пловдив

Filed under: Спорт |

 

Клуб по спортен бридж „Велбъжд-бридж“ в очакване на Национален турнир „Кюстендилска пролет 2016“

 

28-14-01-1_Velb1_sporten_bridq

През миналата седмица в Пловдив се проведе финалният етап от Държавното отборно първенство за 2016 г., за който право на участие имаха 12 отбора. Сред тях бе и „Велбъжд 1“, който по право участваше без квалификации като втори за 2015 г. Кюстендилци бяха в състав: Иво Велков, Борис Кръстев, Емилиян Гогев, Борил Добродолски, Лъчезар Пейчев и Георги Ралев. Кръг преди края бриджьорите от Кюстендил бяха на трето място, но загуба в последния сеанс ги изпрати на крайната пета позиция със 107, 56 VP. Кюстендилци постигнаха 4 победи, едно равенство и инкасираха 6 поражения.

Републикански шампион за втора поредна година е „КСБ Радков 2“  със забележителен краен резултат от 161,01 VP. На второ място се класира отбор „К1″с краен резултат 158,70 VP. Трети е „Титан“ с 123,65 VP. На церемониятa по награждаването бяха отличени и първите трима състезатели в класацията на индивидуалните майсторски точки за 2015 г., а именно: първо място – Тодор Тихолов; второ – Иван Нанев и трето – Росен Гунев.

Клуб по спортен бридж „Велбъжд-бридж“ е в трескава подготовка на традиционния Национален турнир „Кюстендилска пролет 2016“, който ще се проведе от 18 до 20 март в Парк-хотел „Кюстендил“.

Снимката:  След второто място през миналата година сега кюстендилските бриджьори останаха пети.

 

 

Spread the love