Деца от две кюстендилски училища за първи път включени в програмата „Научи се да караш ски“

Filed under: Спорт |

 

В края на проекта ще бъде организирано финално състезание, на което се явяват всички класирали се ученици от седмичните състезания

29-15-01-1_ski_programa

От началото на седмицата ски пистите в Осоговската планина са огласени от детска глъч, а причината е стартиралата програма „Научи се да караш ски“. Тя се провежда за седма година в страната, а през 2016 година в програмата се включиха и две училища от община Кюстендил. Това са ОУ „Проф. Марин Дринов“ и НУ „Св. Климент Охридски“ с 50 ученици от 1. до 4. клас, които ще се обучават на две групи по график за по четири дни. Курсът е безплатен, като малките скиори ще се разделят на две групи по 25.

29-15-01-2_ski_programa

Проектът е съвместен и се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионален инспекторат по образованието – Кюстендил, Министерството на младежта и спорта, Българската ски федерация и Ски училище „Екстрийм спот“ – Осогово.

29-15-01-3_ski_programa

Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца в начален етап и да запознае малчуганите с магията на белите спортове. Програмата е по желание и включва няколко безплатни услуги за учениците, участници в обучението.

„За учениците има осигурен транспорт от града, екипировка, инструктор и храна – сандвич и чай. В историята на ски спорта в Кюстендил това се случа за първи път, като идеята е да продължи и да се разраства през годините“, заяви Явор Спиридонов от „Фън парк” – Осогово. Ски курсът се води от инструктора Иван Димов.

Най-добрите ученици от финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер. Програмата се осъществява до 18 февруари.

Снимките:

1 – Инструкторът Иван Димов показва на децата първите стъпки в ски спорта

2 – 50 ученици от 1.-4. клас, които ще се обучават по програмата.

3 – Малчуганите не пропуснаха да се снимат на моторната ски шейна.

Spread the love