Клошарят Милчо Атанасов от Кюстендил изнесе урок по оптимизъм: Правете добро и ще ви се връща двойно, Бог чува молитвите ни, срамна работа няма

Filed under: Кюстендил |

 

29-01-10

Милчо Атанасов

57-годишният Милчо Атанасов от Кюстендил се прехранва с пластмасови шишета и със спечелените 15-20 лв. на ден от вторични суровини дори успява да си покрива сметките за ток, вода и данъци. Милчо няма абсолютно никакво образование, работа и семейство. Живее сам в скромна къща на улица „Ропотамо” в кюстендилския квартал „Изток”.

Милчо Атанасов събира шишета от кофите и контейнерите за смет, за да си осигури своята прехрана и въпреки немотията води успешно своята битка с живота.

„На мен ми стига радостта, че честно си изкарвам хляба, с пот на челото и че успявам сам да оцелея! Винаги мисля позитивно! Много хора ме питат как така съчетавам веселото си настроение с тежката си работа и мизерния живот. А аз винаги им казвам умни и добри думи, а именно – че няма срамна работа и че животът е безкрайна борба, независимо от факта дали сме бедни, или богати! Важно е да се трудим и да имаме вяра в Бог, защото Той чува моите и вашите молитви и Ги изпълнява! Когато правиш добро, то ще ти се върне, дори в двоен размер!“, е философията за живота на кюстендилеца Милчо.

 

Spread the love