48-годишният икономист Ясен Тодоров: РДНСК – Кюстендил спи, работници бачкат на строеж до пазара в Кюстендил без каски, сградата е необезопасена, вдигат шум и през уикенда

Filed under: Кюстендил |

Строеж Кюстендил _o

Работници на кюстендилска фирма вдигат невероятен шум и тероризират дори през уикенда живеещите около пазара – на улица ”Цар Освободител”, работят и без каски. Движат се по необезопасено скеле, строежът е опасен за минувачи, работниците са заплаха и за самите себе си, има нещо гнило, алармираха съседи.

Екип на „Вяра” провери сигнала на място. В град Кюстендил на улица ,,Цар Освободител“ се извършва строеж на сграда, която на този етап е изградена до втория етаж. Любезно пожелахме да научим от първа ръка за нея от надзорника на строежа. Той обаче категорично ни забрани да снимаме неговото лице и работници и грубо заяви: ,,Вие, журналистите, все си врете носа в този строеж. Онзи ден се опитваха да ме снимат, вчера се опитваха, а сега и Вие сте дошли тук. Аз няма да проговоря, защото имам съпруга и момче и няма да позволя да получите никакви други сведения, освен че това ще се превърне в максимум пететажна бизнес сграда, но подробности за фирмата изпълнител и за собственика на имота не искам и нямам право да Ви дам.

71-годишният Ивайло Йорданов сподели: ,,Тук има нещо съмнително. От вече две години ту дострояват тази сграда, ту спират работа”.

48-годишният икономист Ясен Тодоров добави: ,,РДНСК не ги санкционира. Нямат каски, не се знае от коя фирма са, много са потайни. Ако метнат нещо и падне върху някого, не ми се мисли”.

Освен че надзорникът беше много груб и нападателен, ние забелязахме, че той не се грижи за здравето на работниците си, тъй като всички бяха без каски и сигнални жилетки, а строителното скеле е без предпазни платна и строежът представлява заплаха за минувачите.

Spread the love