„Банско” с класическа победа над „Беласица” в Марикостиново

Filed under: Спорт |

Банскалии и в двете части на мача превъзхождаха домакините

31-14-01-Bansko

Последния си контролен мач от зимната подготовка на отбора футболистите на „Беласица” загубиха с класически резултат 0:3 от отбора на „Банско”. Футболистите на гостуващия тим и в двете части на мача превъзхождаха домакините и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех.

31-14-01-Belasitsa

Първите минути бяха равностойни. В 6-ата минута при контраатака на домакините топката попадна у Красимир Шапкаров и той отблизо я изпрати в ръцете на вратаря на „Банско” Александър Стоянов. Първият гол в срещата бе отбелязан в 8-ата минута, след като от ъглов удар отляво вратарят и защитата на „Беласица” не реагираха адекватно и оставиха Илия Мунин с глава от 3 метра да изпрати топката в мрежата за 0:1. В 16-ата минута вратарят на „Банско” излезе неудачно от наказателното поле, топката попадна у Шапкаров, последва пас към Тодор Кръстев отдясно, но последният не успя отблизо да изпрати топката в мрежата. На два пъти по-късно Боби Хазуров и Ивайло Цурев от отбора на „Банско” нанесоха силни удари към вратата на домакините, но кълбото излезе в аут. В 36-ата минута бърза контраатака на „Беласица” бе опропастена по много лек начин, след като Красимир Шапкаров не насочи точно кълбото към свободния Александър Якимов. До края на първата част на срещата опитите на петричките футболисти да променят резултата в тяхна полза се оказаха неуспешни. За отбора на „Банско” впечатление направи силната игра на Костадин Слаев и Георги Фикиин по левия фланг, откъдето идваха и опасностите пред вратата на домакините.

След почивката влезлите в игра футболисти на „Банско” стояха далеч по-добре от резервите на „Беласица”. В 47-ата минута от фаул Боби Хазуров обстрелва директно вратата на домакините, Благой Стоянов изби кълбото и в добавката Георги Кременлиев не сгреши за 0:2. Шест минути по-късно добре играещият в тази среща Георги Кременлиев слаломира по десния фланг с топката и центрира от движение, Боби Хазуров се извиси красиво и със задна ножица изпрати топката на сантиметри отляво на вратаря на „Беласица” Благой Стоянов.

За домакините изскочи удобен шанс за отбелязване на гол, след като влезлият в игра юношески национал Запро Динев открадна топката, провря се в защитата на „Банско” и подаде към Красимир Шапкаров, но последният не успя да отклони кълбото в мрежата на противника. В 64-тата минута Антонио Ласков, който с влизането си оживи халфовата линия на гостуващия тим, центрира остро зад защитата на домакините и Милен Лефтеров с глава изпрати топката покрай лявата греда на Благой Стоянов. В 75-ата минута Милен Лефтеров подаде към Георги Мирчев, който от няколко метра изпрати кълбото в долния десен ъгъл за 0:3. До края на срещата на два пъти Методи Стоименов и Димитър Бояджиев не успяха да отбележат гол в противниковата врата отблизо.

Отлично съдийство на главния арбитър Георги Иванов, асистиран от Велислав Миленков и Кирил Чакъров.

 

Снимки:

1 Отборът на „Банско”

2 Играчите на „Беласица”

 

Spread the love