Влади Илиев като Ромео се обясни в любов на Жулиета на празник със 100 чаши вино в Дупница, водещата Василка Сумева: Вино и жена изневеряват, когато няма истински пиячи

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Любовен танц с елементи на брейк изпълниха Емил Миланов от „Фънки бийт” и Камелия Василева от „Денс машийн”

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Мария Стоянова и Влади Илиев в ролята на Ромео и Жулиета

Със запалени свещи, 100 чаши, пълни с вино, много цветя, балони – сърца и стихове за виното и любовта в Дупница отбелязаха празника на св. Трифон Зарезан и св. Валентин. Тържеството под наслов „Любовно опиянени от Купидон и Дионисий“ се проведе в салона на Общинския съвет и започна със сценка от безсмъртната Шекспирова пиеса „Ромео и Жулиета”. Диалогът между фатално влюбените младеж и девойка от враждуващите италиански родове изпълниха учениците от Гимназия „Христо Ботев” в Дупница Мария Стоянова и Влади Илиев.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

На вълнуващото събитие свидетели станаха и кметът инж. М. Чимев, зам.-кметът К. Милев и координаторът на ГЕРБ Р. Тимчев.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Водещата Василка Сумева

Водещата – актрисата от ОбДТ „Невена Коканова” Василка Сумева, умело вплете в разказа си митовете за Купидон и Венера или Ерос и Афродита от римската и съответно гръцката митология и предпочитанията на българите и към двата празника: „Няма вино без любов и любов без вино. Любовта е виното на живота. Ако любовта отмине, бутилка вино ще отворим и духът на любовта започва да се връща”, напомни тя.

„Вино и жена изневеряват, когато няма истински пиячи”, каза още водещата и подкрепи тезата за любовта със стихове на Христо Фотев, Евтим Евтимов и др. поети, работили по темата. „Вдишвайте от любовта и опитвайте от виното!”, пожела на всички тя.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Камелия Василева и Емил Миланов

Любовен танц с елементи на брейк артистично изпълниха Емил Миланов от „Фънки бийт” и Камелия Василева от „Денс машийн”. Много страст вложиха в своите изпълнения и две танцови двойки от „Фантастик данс” с ръководител Димитър Георгиев. На пианото акомпанира пианистът от Дупница Светослав Миланов.

Гостите и участниците освен на интересната програма можаха да се насладят на хубаво червено и бяло вино.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Песни за любовта в НЧ „Христо Ботев” изпълни Формацията за стари градски песни „Ноктюрно”.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Христо Христов спази традицията за св. Трифон Зарезан.

Между тях бяха кметът инж. Методи Чимев, зам.-кметът Крум Милев, координаторът на ГЕРБ Росен Тимчев, директорът на Дирекция „Социални дейности и духовно развитие” Таня Петрова, представители на читалищата, граждани и ученици.

Организатор на празника бе община Дупница.

Същия ден в НЧ „Христо Ботев” се проведе празник на любовта и виното. Песни за любовта изпълни Формацията за стари градски песни „Ноктюрно”, а преди това вокалистът на групата Христо Христов спази традицията и заряза лозова пръчка. С македонска песен „Ноктюрно” накара всички да станат и да се хванат на хоро.

 

Spread the love