Димитър Борисов от Кюстендил потроши на пияна глава пасата на германеца Хуберт, осъдиха го

Filed under: Кюстендил |

sud

Безработен кюстендилец се размина с условна присъда, след като изпотрошил возилото на немски гражданин в граничното село Гюешево. Димитър Борисов се призна за виновен, че е изпочупил  лек автомобил „Фолксваген Пасат Вариант“. Кюстендилецът се разделил от селската кръчма с приятели и излял гнева си на първата изпречила се пред него кола. След като ударил много пъти с крак чуждата кола, той нанесъл значителни щети. Причинил вдлъбнатини по предна дясна врата, задна дясна врата, одрасквания по двете странични огледала и е счупил задна чистачка. Нанесените щети са за 778 лева. Возилото е било собственост на Хуберт Бертолд Раихерт от Германия.

“Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението. Съгласен съм с така наложеното наказание“, заяви пред съда безработният.

Димитър Борисов ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години. Безработният обаче ще трябва да заплати съдебните разноски, които са близо 300 лева. „Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване“, се казва в становището на съдия Мая Миленкова.

 

Spread the love