ДСБ настоява за разследване за връзките на Местан с Турция и на Доган с Русия

Filed under: България |

 

32-12-02-Radan Kanev

ДСБ ще настоява в парламента да се създаде комисия, която да установи има ли чуждо влияние новата партия на Лютви Местан – ДОСТ. Това обяви лидерът на партията Радан Кънев, който даде извънредна пресконференция.

Синият лидер настоя още да се изискат и данни за руска връзка на кръговете около депутата от ДПС Делян Пеевски и почетният лидер на партията Ахмед Доган, които да бъдат разгледани от същата комисия.

Кънев коментира и спряната процедурата за избор на изпълнители на строителството на магистрала „Хемус“.

„Директорът на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ трябва да подаде оставка незабавно“, категоричен беше лидерът на ДСБ. По думите му правителството се опитва да се измъкне и да се противопостави на мафията. „Това обаче не е достатъчно“, обяви той. Според Кънев премиерът е спрял процедурата след среща, която се е провела предната вечер. „Синият“ лидер обаче отказа да назове с кого е била тя.

“Борисов разбра това, което ние знаехме от края на миналата година – а именно, че имитацията на съдебната реформа ще доведе до политическа криза. Овладяването на държавата от Пеевски, Доган и Цацаров е вътрешнополитическа криза, която става външнополитическа заплаха за националната сигурност”, категоричен беше Радан Кънев.

 

Снимка:

Радан Кънев

 

Spread the love