Симеон Милчов щедро черпи за ЧРД колегите си от сдружение „Възраждане” в Кюстендил, призна: Ремонтирах по 100 асансьора само в Бобов дол

Filed under: Кюстендил,Общество |

 

 

Ветеринарният лекар Михаил Христов извади изпод масата домашно червено вино за по-висок градус на настроението

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сдружение „Възраждане 2015” в Кюстендил отпразнува особено тържествено рождения ден на един от членовете си – Фердинанд Симеонов Милчов. Рожденикът почерпи щедро присъстващите си съратници в общата борба за възраждането на Кюстендил. Фердинанд раздаде на колегите си фини шоколади и по чаша питие. Както подобава за празника, имаше и гъсто червено домашно вино. Някои от членовете на новосформираното сдружение заизваждаха шишета изпод масата, като ветеринарният доктор Михаил Христов също се отсрами с хубаво вино.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Рожденикът Фердинанд Милчов е роден в с. Глъхчево – махала Събляр – там, където е била бомболивницата на революционера Гоце Делчев и са се правели саби за въоръжаването на въстаниците. Той цял живот се е занимавал с асансьорно дело, бил е ръководител на асансьори и телекомуникации, също и на монтажи и сервизи. Той каза, че е ремонтирал по сто асансьора  само в Бобов дол. В Дупница асансьорите по блоковете също са минали през неговите ръце. Цял живот е бил асансьорен монтажист и за радост в Кюстендил не е допуснат нито един смъртен случай, свързан с отговорната работа по асансьорите. Той ще привлече в работата си в СОПД „Възраждане” по-нататък за консултация дъщеря си и сина Огнян, който е лесоинженер в Елин Пелин. Рожденикът се похвали и с внучките си Павлина и Яна, които имат 10-годишна разлика. Павлина е студентка, а Яна наесен ще бъде първокласничка. Симеон е средният внук седмокласник, който добре се справя с учението.

Снимките:

1 Третият поред от ляво надясно е рожденикът Фердинанд заедно с опитните ветерани адвокати и инженери, които от любов към родния си Кюстендил учредиха сдружение.

 

2    Фердинанд Симеонов Милчов е бивш ръководител на асансьори и телекомуникации, член на СОПД „Възраждане”.

 

 

 

Spread the love