Цветанов плаши със съд Кънев: Няма да търпя подобен човек, не може да ми дава морална оценка

Filed under: България |

 

12-03-Tsvetanov

Цветан Цветанов имал информация, че Радан Кънев готви изявление срещу него

Няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морална оценка за моите качества, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов направи коментара пред журналисти във връзка с изказване на Радан Кънев, в което сложил името му до това на депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на „Лукойл“ Валентин Златев, намеквайки, че и той не е доволен от спирането на обществените поръчки.

Вчера лидерът на ДСБ написа  във Фейсбук: „Безспорно, при прекратяването на поредица обществени поръчки, свързани основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов, премиерът върви по ръба на закона“.

Днес Цветанов заяви, че следи внимателно коментарите на Кънев и дори е ангажирал адвоката си Менко Менков.

„Само чакам да направи това изказване, за да заведа дело за клевета. Няма да позволя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морална оценка. Само чакам, доколкото знам, има някакви намерения да го направи, излъчете репортажите си в пълния текст, за да ползвам материалите в съда“, каза още бившият вътрешен министър, цитиран от БТА.

Цветанов подчерта, че всички институции трябва да работят спокойно, да направят така, че процедурите да са прозрачни, но че е нужна достатъчна информираност, „за да няма ситуация за други внушения“. Той изрази увереност, че: „При новите обществени поръчки ще бъдем много по с обонянията си, за да не допуснем дори подобни внушения, които някои се мъчат да направят през последните седмици в публичното пространство“.

Междувременно Цветан Цветанов беше избран за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Депутатите трябваше да изберат нов председател, след като Атанас Атанасов от ДСБ подаде оставка в края на миналата година, когато партията мина в опозиция. Досега Цветанов беше член на вътрешната комисия.

По този повод вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира: „Нямам проблем да работя с Цветан Цветанов, ние сме работили много години заедно“.

Министърът заяви, че може да са имали спорове с Цветанов, но няма притеснения за работата си с него и ще се възползва от опита му.

По повод казаното от Радан Кънев, че има конфликт между ПГ на ГЕРБ и вътрешния министър, тя заяви: „Това е негова теза. Нека да видим, да започнем да работим“.

 

Spread the love