Върбан Игнатов от Говедарци рецитира стихове на Ботев на празник в Самоков, Иванка Дудина и акордеонистът Георги Зубев от Ихтиман изпълниха любими песни

Filed under: Самоков |

Концертът на хората от дома за възрастни в Самоков бе по сценарий на психолога Пенка Йорданова

37-05-03 Върбан Игнатов

Домуващите в дома за стари хора в Самоков „Сем. д-р Калинкови” почетоха Деня на Васил Левски с уникален концерт по сценарий на психолога Пенка Йорданова. Възрастните си припомниха историята на България в Клуба на пенсионера в Четвърти квартал. По традиция в главната роля влезе Върбан Игнатов от с. Говедарци. Концертът беше организиран от Зорница Матина – председател на Клуба в Четвърти квартал, и ръководството на дома за стари хора.

37-05-03 -100_4704

“Решихме по повод Деня на Левски и 3 март да организираме тази среща с историята, защото ще си спомним за националните герои на България. Подобни чествания са традиционни за дома. Този път новото е, че се прави в клуба на квартала. Така хората ще може да се свържат и с жителите в тази част на Самоков и да намерят нови приятели. За нас е важно домуващите да имат интересен социален живот и да се чувстват добре”, сподели Виолетка Павлова – директор на дома за стари хора в Самоков.

37-05-03 14203_n

Върбан Игнатов рецитира стихове на Ботев и Вазов. Певческата група към дома с ръководител трудотерапевтът Иванка Дудина и с акордеониста Георги Зубев от Ихтиман изпълни любими песни за аудиторията. Прозвучаха “Вятър ечи”, “Еделвайс” и други. За Левски разказа Елена Шехтанова, член на Управителния съвет на клуба в Четвърти квартал. “Организирахме това тържество съвместно с дома и се надявам всички да останат доволни. Постарахме се много. Имаме много нови членове в клуба, от месец януари имаме 75 нови членове”, сподели Зорница Матина – председател на клуба.

Spread the love