Футболната легенда на Дупница Любен Колев: Механикът от КАТ Красимир Шаренков от Кюстендил ме завлече с 800 лв., автоджамбазинът Антон Крумов – с 14 000 лв.

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

12767495_10205891171628977_349401504_n

38-03-01-Георги-Мадолев8

Георги Мадолев

„Механикът на КАТ – Дупница, Красимир Шаренков от Кюстендил ме завлече с 800 лв., автоджамбазинът Антон Крумов – с 14 000 лв.”, заяви в редакцията на вестник „Вяра” футболната легенда на „Марек” (Дупница) Любен Колев. Случаят е един от най-драстичните, разглеждани през последните години от Кюстендилския окръжен съд. Днес служителят на КАТ Красимир Шаренков ще бъде изправен пред състав на съда, където ще отговаря за деянието си.

102-01-radoslav boukliiski copy

Радослав Боюклийски

„Преди 1 година дадох на Шаренков назаем 800 лв. със запис на заповед. На нея той се подписа, че ще ми върне парите в срок. Оттогава мина повече от година, а той не само отказва да ми върне парите, а дори отрича, че съм му ги давал.

38-03-01 2671_n

Парите му дадох в присъствието на Кирил Миладинов, който е мой свидетел. Пуснал съм жалби до различни институции – до ръководството на ОДМВР – Кюстендил, включително и до Агенцията по корупцията към МВР, откъдето веднага реагираха. Двама служители от столицата дойдоха и направиха разследване, но адвокатът на Шаренков изкова невероятна защитна теза. Той заявява: „Да, подписал е записа на заповед, но не е взел парите”.

Аз се питам кой луд ще се подпише върху такъв документ, без да вземе парите. Номерът обаче мина на първа инстанция в Дупнишкия районен съд, тъй като записът на заповед не заверен нотариално. От ръководството на ОДМВР получих писмо, подписано от бившия шеф на КАТ – Кюстендил, Точев, в което ме уверяват, че са отправили предупреждение към Шаренков да не взема пари по този начин, тъй като е в конфликт на интереси. Конфликтът на интереси се крие във факта, че аз имам автокъща и Шаренков от 20 години си партнира с мен. Внасям коли от Италия и съм му плащал, за да ги ремонтира. Той ме помоли за заем и аз му дадох. Оказа се, че не съм единственият ужилен. Разбрах, че срещу Шаренков има много жалби. Затова апелирам към новия началник на КАТ – Кюстендил, Радослав Боюклийски да вземе мерки срещу провинилия се негов подчинен, независимо от изхода на делото.

Междувременно успях да спечеля дело срещу автоджамбазина – 33-годишния Антон Крумов. На него и на съпругата му Николина бях предоставил 14 000 лв. по банков път, за да ми докарат коли от Италия. Парите взеха и изчезнаха. Победих ги в съда. Не съм единственият, на когото Крумов дължи пари. Спомням си, че беше завлякъл и преподавател от ЮЗУ, който има брат прокурор. За отрицателно време прокурорът организира специализирана полицейска акция и Антон Крумов беше заключен. Това стана миналата година. Прокурорът от Окръжна прокуратура – Благоевград, Мадолев обвини Крумов в схема с лъжлива доставка на луксозно БМВ от Италия на стойност 7000 евро. Крумов сключи споразумение с прокуратурата и върна парите. Така получи само 10 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. За посредник на сделката беше нарочена съпругата му Николина, която беше студентка по психология в ЮЗУ при бащата на прокурора Васил Мадолев.

Крумов е рецидивист. Аз го осъдих, но съдия-изпълнител се върна при мен с новината, че няма какво да му се вземе, защото той няма нищо на свое име”, каза Колев.

Любопитна подробност е, че през 2015 г. на 18.02. автомобилът алфа на Крумов изгоря като факел. Причината за пожара така и не станаха известни. Образувано беше производство срещу неизвестен извършител, а колата не беше застрахована.

Spread the love