Стотици от Банско протестираха в подкрепа на ски зоната, шефът на „Юлен“ Иван Обрейков: Зелени човечета скачат на правителството и лъжат, всичко изградено е законно

Filed under: Актуално от днес,Банско |

 

39-04-01-ски11

Стотици банскалии и гости на Банско излязоха отново на протест под надслов „Не на зеления рекет“. Недоволството се проведе пред началната станция на кабинковия лифт. Именно там през сезона хиляди гости на курорта чакат с часове, за да се качат в ски зоната, поради липсата на втори кабинков лифт. Протестиращите издигнаха десетки плакати: „Министър Ангелкова, само думи… или ще има и ДЕЛА?!“, „Искаме си втора кабинка“, „Г-ж Цачева, обещахте ни!“, но безспорно най-атрактивният плакат, който се разпространяваше и във формата на флаери, представляваше „преброена“ червеногуша гъска, седнала върху пачка долари и много надписи: зелено, зелено… Искането на протестиращите бе правителството да спре да се поддава на натиска на шепа псевдоеколози относно концесията на ски зоната в Банско.

39-04-01-ски2

„През годините всички се убедиха, че няколко зелени човечета скачат редовно на правителството и в същото време лъжат пред цяла България, че има нарушения в ски зоната. Тези нарушения обаче са им само в главите. Те знаят, че до момента са завели над 50 дела срещу концесията в Банско и не са спечелили нито едно. Следователно всичко изградено в ски зоната е законно. Те обаче не искат да приемат това, защото ще спрат потоците на пари към тях“, коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“, концесионер на ски зона Банско.

39-04-01-ivan obreikov3

По време на протестните действия в Банско бе учредена и нова коалиция – „За да останат хора в България“. Тази коалиция ще се бори срещу зеления рекет, който спира развитието на планинските региони, а също така и срещу източването на пари по кухи евроекти, като броене на делфини, броене на лешояди, половия живот на лалугерите, червеногушата гъска и т.н.

Снимките:

1Недоволството се проведе пред началната станция на кабинковия лифт

2 Протестиращите издигнаха плакати

3  Иван Обрейков

Spread the love