Цената на градския плаж в Кюстендил падна с половин милион до 3 045 000 лв., ОбС съгласен за отдаването на Чифте баня на концесия

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Неуспелият кандидат-кмет Ангел Ангелов се появи с ботевска брадичка и мустаци, адв. Кирил Станчев безпомощен с компютъра

Digimax A50 / KENOX Q2

От ляво надясно: Валери Йовев, Реонита Йорданова и д-р Маргарита Исталиянова от Коалиция „Кюстендил”

Общинският съвет в Кюстендил даде зелена светлина за отдаването на концесия на Чифте баня и прие новата приватизационната оценка за продажбата на градския плаж. Тя е с 500 000 лв. по-ниска от предишната, направена през 2011 г. Вещо лице е направило оценка от 3 045 000 лв., като предишната е била 3 501 000 лв.

Digimax A50 / KENOX Q2

Съветничките от Коалиция „За промяна” Невена Панчева, Боряна и Катерина Янчева

Digimax A50 / KENOX Q2

Крайният вляво с новия стайлинг е А.Ангелов до него – треньорът по борба Валери Райчев, Боряна и Д. Велинов

Атанас Гергинов поиска да се оттегли докладната, защото съветниците я получили късно и не могли да се запознаят с нея, но и това не бе прието от мнозинството в ОбС. „Целта ви е да мотаете инвеститорите. Кой има интерес от това? Какво не харесахте на предишната оценка от 3,5 млн. лв.? В момента, в което поискахте нова пазарна оценка, инвеститорът се оттегли. Това е сигнал, че нещата скърцат“, заяви кметът Петър Паунов.
„Вие сте 3-ти мандат кмет и няма нито един реален инвеститор. Сами разбирате, че инвеститорите контактуват с кмета и това, че няма инвестиции, не говори добре за вашето управление. Ние поискахме нова оценка, за да е актуална и да има кристално ясни правила“, коментира съветникът Атанас Гергинов. „Какво не му беше кристално ясното на оценка от 3,5 млн. лв.?“, отговори кметът Паунов.

Digimax A50 / KENOX Q2

Атанас Гергинов от Коалиция „За промяна“ поиска оттегляне на докладната за оценка на градския плаж

ОбС – Кюстендил възложи на кмета Петър Паунов да извърши подготвителни действия за отдаване на концесия на Чифте баня с бръснаро-фризьорския салон и Дервиш баня.
Председателката на групата съветници на Коалиция „За промяна“ Мая Шишкова предложи с цел да не се затрудни евентуалната концесия да се отмени решение на ОбС от 3 февруари 2015 г. за приватизационната продажба на Чифте баня, както и председателят на ОбС- Кюстендил да оттегли жалбата си до ВАС и едва след това да се гласува за предоставяне на концесия. „Действително удачно е да се оттегли жалбата до ВАС или пък да отложим вземането на решението си, след като се произнесе съдът“, каза и общинският съветник инж. Стоян Стоилов от Български демократичен център

„Самият факт, че внасяме тази докладна, показва, че няма юридическа колизия между двете решения. Ясно е, че в госпожа Шишкова се борят юристът с партийния функционер, но юристът е категоричен, че няма колизия, защото няма сделка по разпореждане. ВАС е компетентният орган и нека да вземе решение. Дотогава няма пречка ОбС да вземе и друго решение. Произнасянето на ВАС ще бъде важно не само за Кюстендил, където има много обекти паметници на културата, но и за цялата страна. Риториката е политическа, а не юридическа“, заяви кметът Петър Паунов.
ОбС – Кюстендил не прие предложението на Мая Шишкова, а гласува започването на действия по отдаването на концесия на Чифте баня.
„Нашата група ще подкрепи това решение. Единственото ни притеснение и да не се влезе в юридическо противоречие“, допълни Шишкова.

С възрожденски стайлинг впечатли колегите си младият общински съветник от АБВ и неуспял кандидат за кмет на Кюстендил Ангел Ангелов. Американският възпитаник се появи с ботевска брадичка и мустаци, които привлякоха погледите. Безспорно д-р Маргарита Исталиянова от Коалиция „Кюстендил“ запази имиджа си на модна икона. Акушер-гинеколожката заложи на цвят в косите с русо-червения отенък, последен писък на модата. Докторката се появи и в черна рокля, осеяна с едри флорални мотиви, също хит на настоящия сезон. Съветничката се наложи да обяснява на вечно неразбралия Кирил Станчев от ПП „Зелена партия“ за документите, свързани с кандидатстване на жители с остри здравословни проблеми за финансово подпомагане от община Кюстендил. Всеки месец комисията, на която докторката е председател, преглежда бумагите и определя кюстендилци с най-належащи здравословни проблеми да получат безвъзмездната помощ. „Преди към документите се прилагаха епикризи, решение от ТЕЛК, от социалната служба, така че тези, които наистина имат нужда да получат пари, а не хората, които са финансово добре. Аз такива заявления нямам на моя компютър, ако някой от колегите има, нека да каже“, каза адвокатът съветник. Наложи се компютърните специалисти да поровят в лаптопа му и да покажат на съветника, че действително документацията на Общинския съвет е в наличност. Това предизвика шушукане в залата. „Тук явно става дума за компютърна неграмотност“, бе подхвърлена реплика. „Не знам какво имате предвид, Станчев, но комисията по здравеопазване е от девет души. Винаги сте добре дошъл на нашите заседания, ще ви обясним, въпреки че от групата ви няма член на нашата комисия. Работим по определени критерии и ги спазваме. Не знам точно кой случай визирате. Ние сега за тази сесия разгледахме 12 молби за финансово подпомагане на кюстендилци за здраве, от които одобрихме 9. Единият човек беше починал, по другото заявление се оказа, че доходът е висок, а третото не бе окомплектовано с необходимата документация. Ето тук е и зам.-председателката г-жа Янчева, може тя също да потвърди“, каза д-р Исталиянова.

 

 

 

 

Spread the love