ГЕРБ съветникът Д. Симова се обяви против честването на Хелоуин в Дупница, настоя: Да го заменим с Благовец

Filed under: Дупница |

42-07-00

Общинският съветник от ГЕРБ Даниела Симова се обяви против честването на празника Хелоуин у нас. Изказването си тя направи по време на последната сесия в петък, когато бе приет празничният календар на община Дупница. „Това за мен е псевдопразник, никой не разбира значението му, не виждам и никаква красота в него, това е чужд празник, чудя се доколко може да се нарече празник. За нас този Хелоуин не е празник, няма нужда да се плашим с езически ритуали. Защо не го заменим с Благовец или някой друг християнски празник, имаме толкова много светли празници, каза Даниела Симова. Критиката й бе отправена към отдел „Култура и духовни дейности” на общинската администрация. Десетки наши читатели звъняха в редакцията, за да изразят подкрепата си.

Spread the love

5 коментара за: ГЕРБ съветникът Д. Симова се обяви против честването на Хелоуин в Дупница, настоя: Да го заменим с Благовец

 1. Иначе католически “ Вси Светии“.

  Бравос
  2016/март/01 at 18:57 PM

 2. Езически .

  Бравос
  2016/март/01 at 18:56 PM

 3. Права е. Иначе е протестантски, не е католически празник, но все тая, не е нашенски. Готино в да има ден за празник с маски, затова навлезе толкова масово у нас, но не ми харесва да се чества като празник с всичките му там ритуали. А това за Благовец е мн. добра идея.

  anonimen
  2016/март/01 at 16:43 PM

 4. Избяга ми “ о “ то.

  Бравос
  2016/март/01 at 0:55 AM

 5. Хелуин е католически . Права е.

  Бравос
  2016/март/01 at 0:51 AM