Кметът Вяра Церовска изпревари перничани и първа плати данъците си

Filed under: Петрич |
43-06-02 кмет данъци

Вяра Церовска вчера рано сутринта първа плати данъците си в общинската хазна.

Кметът Вяра Церовска даде начало на кампанията по плащане на местните данъци вчера. Тя лично заплати дължимия налог на касата в дирекция „Местни приходи и такси“. Последваха я заместник-кметовете Денислав Захариев, Владислав Караилиев и Йордан Павлов, които също изчистиха финансовите си задължения към общинската хазна. Още преди да бъдат отворени касите, пред гишетата имаше опашка от чакащи.

„Нашето желание е с тази кампания да направим по-добра събираемост на приходите, като средствата ще бъдат дадени за благоустрояването и модернизирането на нашия град“, каза Вяра Церовска. Тя напомни, че Перник е  първата община, която направи безлихвена данъчна ваканция за гражданите за срок от шест месеца, която вече тече. Веднага след като плати данъците си, заместник-кметът Денислав Захариев посети първите изнесени приемни. В село Кладница хората бяха добре информирани и имаше опашка от желаещи да се възползват от улеснението. До края на април ще има още четири дни, така че онези, които не са успели да си платят данъците, ще могат да го направят.

В съседното село Рударци се очакваха повече хора в следобедните часове, а следващата дата на изнесената приемна там е 22 март.

 

 

Spread the love