ВМРО: Споразумението между Турция и ЕС е лицемерие

Filed under: България |

 

47-13-02-KarakachanovСпоразумението, постигнато между Турция и Европейския съюз за мигрантската криза, е „ярък пример за брюкселското неумение, двуличие, лицемерие и двойни стандарти“.  Това се казва в декларация на ВМРО по повод срещата Турция-ЕС в Брюксел, на която се споразумяха Анкара да приема обратно нелегалните мигранти, тръгнали от нейна територия към Европа, като за това ще получи 6 млрд. евро.

„Турция категорично не спазва предишното „споразумение“ с ЕС и продължава да залива Европа с нелегални имигранти. Турция драстично нарушава международното право и окупира незаконно чужда територия на суверенната държава Сирия. Турция се меси недопустимо във вътрешните работи на държави – членки на ЕС, каквито са България и Гърция. Турция потъпква свободата на словото, превземайки с армия и полиция редакции на опозиционни медии“, се посочва в позицията на партията.

От ВМРО подчертават, че въпреки това ЕС обещава на Турция да премахне визите, да отвори нови преговорни глави и да плати два пъти повече пари.

Партията на Красимир Каракачанов настоява българското правителство да изрази позиция, с която да заяви, че не подкрепя проекта за споразумение между Турция и Европейския съюз и ще му наложи вето.

 

Снимка:

Красимир Каракачанов

 

Spread the love