Жабурене 20 мин със зехтин избелва зъбите, заздравява венците, освежава дъха

Filed under: Здраве |

 

здравеОще от древни времена жабуренето с масла е било предпочитано за поддържане на отличен здравен статус. Редица народни рецепти, но и научни твърдения доказват колко полезно за проблеми в устната кухина е жабуренето със зехтин или олио. Пробвайте, за да се уверите в ефекта. Използвайте обаче само органични, чисти, нерафинирани течни масла, защото именно те имат най-добър ефект за изчистване на всички токсини и бактерии от устата, гърлото и венците. Необходимата доза е една супена лъжица за всяко жабурене. Най-добре се понасят зехтинът, кокосовото масло, сусамовото олио или шарланът.
Препоръчително е да жабурите след ставане от сън. По този начин ще изчистите от устната кухина микроби, които са се натрупали, докато спите. Можете да опитате с жабуренето и докато вземате сутрешния си душ. Важното е да издържите от 10 до 20 минути, за да си гарантирате отличен ефект от жабуренето. Първоначално може и да ви е трудно, затова постепенно увеличавайте времето, като започнете например от 5-6 минутки. Не позволявайте на течното масло да попада в гърлото заради токсичния материал, който се събира в поетото количество по време на жабуренето. Субстанцията трябва да минава единствено около венците и между зъбите.

Как действа този метод?

Олиото или зехтинът се смесват със слюнката по време на жабуренето и по този начин се отстраняват налепите, обират се микробите, обитаващи устната кухина. С жабуренето се освобождават и синусите, прочиства се и слузта в гърлото. Към края на жабуренето течността става мръснобяла. Това е знак, че е време да я изплюете. За да не абсорбирате нежеланите бактерии отново, след жабуренето изплакнете с чиста вода устата си, а след това изпийте чаша вода.
Ако жабурите редовно, ще постигнете и избелване на зъбите, здравина на венците, нисък риск от кариеси и възпаление на венците. Лошият дъх изчезва, както и кървящите венци, а опасността от язви в устната кухина намалява значително. И това не е всичко! Описани са редица случаи, при които симптомите на алергии намаляват, кожни проблеми като псориазис се лекуват успешно, а кожата се подмладява. Има случаи, в които профилактиката с олио или зехтин облекчава и мигренозните пристъпи, както и възпалителните процеси при артрит, помага при бронхит и безсъние.

Spread the love