Шофьорът Рамбо докара 1500 лв. глоба на дупнишката фирма „Мегатранс” за обърнатия рейс с учители в Крива паланка, не използвал тахограф

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

48-01-09 Рамбо-2

Любомир Лазаров-Рамбо

1500 лева глоба отнесе дупнишката фирма „Мегатранс 2009” ЕООД с управител Кирил Илчев за катастрофиралия автобус с учители в македонския град Крива паланка. Това стана факт след проверката на областния отдел на Държавната автомобилна администрация в Кюстендил.

48-01-09 -автобус

Санкцията е заради това, че шофьорът на автобуса – 38-годишният Любомир Лазаров-Рамбо, не е използвал тахограф, който отчита времето за управление и почивка. Предстои да се издаде и наказателно постановление, което след като влезе в сила, фирмата превозвач може да обжалва пред Административния съд. Два екипа на областния отдел на ДАИ в Кюстендил извършиха проверката, която назначи главният директор на звеното в столицата. Автоконтрольорите влязоха в „Мегатранс”, след като на 1 февруари автобус на превозваческата фира от дупнишкото село Червен брег се преобърна с 43-ма учители  от София, които се връщали от семинар в Охрид. Автобусът катастрофира на пътя Крива паланка – Ранковце, като петима души бяха със счупвания на горни и долни крайници. Те отказаха да останат на територията на Македония и се лекуваха в „Пирогов”. Услугите на дупнишката фирма били потърсени от Туристическа агенция „Географски свята“, след като ангажираният автобус на самоковския превозвач „Илиев бус къмпани” ЕООД се повредил в Скопие. Шофьорът на автобуса Любомир Лазаров направил опит да се размине с ТИР, задницата на автобуса обаче се свлякла и водачът не успял да овладее положението и отново да изкара возилото на платното. През 2015 г. „Мегатранс 2009” има наложени два акта заради това, че нейни водачи не са имали валидни удостоверения за психологическа годност, издавана от съответната лаборатория. При последния случай автоконтрольорите установили, че автобусът е технически изряден и преминал през задължителения годишен преглед.

 

Spread the love