2 приятелки адашки Беатрис, 5 съученички от 1-ви клас и фенки на народните танци спорят  коя е най-красивата девойка в Кюстендил, Марияна Котова е всестранен талант – пее и рисува, мечтае за добре платена работа

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Единствената студентка сред претендентките е водолейката Мирослава Ангелова

48-07-01-ob6a

12-те претендентки за короната на Девойка Кюстендилска пролет бяха представени официално. Участничките в 50-ото юбилейно издание на конкурса са увековечени  пред къщата музей на Димитър Пешев, Килийното училище и двора на храма „Света Богородица”.

48-07-01 4-Simona Dimitrova Bogdanska

Симона Богданска

48-07-01-Aleksandra Boqanova Slavova

Александра Славова

48-07-01-Beatris Borislaova Nikova

Беатрис Никова

48-07-01-Boriana Borislavova Aleksova

Бориана Алексова

48-07-01-Beatris Evgenieva Velinova

Беатрис Велинова

Изненадата тази година поднасят красавиците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“, които доминират сред конкурентките. Те са общо девет, като пет от тях пък са съученички от един и същи единайсети клас. Две са девойките от Природоматематическата гимназия. За цвят има и студентка от УНСС. Момичетата са представени в автентични народни носии, които са от фонда на Регионалния исторически музей. Дванайсетте момичета са в трескава подготовка около хореографията, те репетират всеки ден без събота и неделя, по един час на ден.

48-07-01-Ioanna Ivanova Dimitrova

Йоана Димитрова

48-07-01-Katerina Kirilova Vasileva

Катерина Василева

48-07-01-Maiana Svetoslavova Kotova

Мариана Котова

48-07-01-Margarita Nikolova Petrova

Маргарита Петрова

Мариана Светославова Котова е на 17 години, тя е зодия Рак и е ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Електронна търговия”. През свободното си време обича да рисува, да пее, чете книги и да ходи на кино. Мечтае за доходоносна работа, която да й доставя удоволствие. Мечтае винаги да постига целите си, както и да има семейство, което да я подкрепя, обича и цени. С една година по-малка е Петя Ивайлова Здравкова, представител на същия зодиакален знак Рак. Тя е от същото училище, но е от специалност „Митническа и данъчна администрация”.

48-07-01-Petia Ivailova Zdravkova

Петя Здравкова

48-07-01-Miroslava Petrova Angelova

Мирослава Анелова

Обича да чете книги, да се разхожда с приятели и да танцува. Мечтае да стане адвокат. Александра Боянова Славова е на 17 години и е представител на нежната зодия Везни. Тя е ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Митническа и данъчна администрация”. Обича да танцува и да се разхожда с приятели. Мечтае един ден да бъде успяла жена. Нейната съученичка Боряна Бориславова Алексова е зодия Дева. Тя обича да спортува. Занимава се с фитнес и волейбол. Мечтае да продължи да се занимава със спорт. Катерина Кирилова Василева е от същия клас, но е представител на зодия Рак. Танцува народни танци. Обича да прекарва времето си с приятели и семейството. Предполага се, че за конкурса я е запалила нейната приятелка Мина, която миналата година бе подгласничка на Девойка Кюстендилска пролет 2015. Симона Димитрова Богданска е на 17 години. Зодия Лъв. Ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Електронна търговия”. Обича да пее, да се разхожда с приятели и да чете книги. Мечтае за семейство и хубава работа.

Мирослава Петрова Ангелова  е 21-годишната студентка от УНСС, зодия Водолей. Във висшето учебно заведение тя е специалност „Финанси и счетоводство”, а иначе също е възпитаник на ПГИМ. В свободното си време чете книги, разхожда се сред природата. Обича да прекарва времето си с позитивни и приятно настроени към живота хора. „Напаснах си лекциите спрямо репетициите, така че не съм изоставила ученето за сметка на участието си в този престижен конкурс. Записах се заради емоцията, набрах смелост и така“, споделя Мирослава. Даниела Светлиева Василева е  на 17 години, зодия Лъв. Ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Митническа и данъчна администрация”. Танцува народни танци. Обича да се разхожда из природата и да посещава други градове със забележителности. Мечтае да подобри танцовите си умения и да успее в живота. Беатрис Евгениева Велинова е на същата възраст 17 години, зодия Везни. Ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Митническа и данъчна администрация”. Занимава се с народно пеене и народни танци. Мечтае да стане известна певица и да пее в „Мистерията на българските гласове”. „Насърчиха ме моите родители, моите приятели. Всички кандидатки станахме приятелки, няма злоба и съревнование между нас“, споделя Беатрис, която има по-голяма сестра, за която казва, че е най-голямата й подкрепа.

Маргарита Николова Петрова,  на 17 години е зодия Близнаци. Тя е представител на ПМГ „Проф. Емануил Иванов”. Специалност „Математика и информационни технологии”. Танцува народни танци. Обича да пише стихове и да се разхожда с приятели. Мечтае да завърши висше образование и да посети Испания. Беатрис Бориславова Никова е на 16 години и е сред най-малките участнички. Тя е  зодия Близнаци. Ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев”, специалност „Митническа и данъчна администрация”. През свободното си време обича да се разхожда с приятели. Двете адашки Беатрис са приятелки и дори от един и същи квартал, това обаче не им попречи да станат конкурентки в избора за най-красивата. Йоанна Иванова Димитрова е на 16 години. Тя е зодия Рак и е вторият представител на ПМГ „Проф. Емануил Иванов” в конкурса. Учи в паралелка  „Биология”. Прекарва свободното си време със своето семейство и близки хора. Обича да спортува и да посещава нови места. Мечтае за едно добро бъдеще, свързано с медицината.

 

 

 

 

Spread the love