Търговецът на ракията убиец Тайфи Микльов остава заключен, изплака пред съда: Никога не съм продавал алкохол, родителите ми са болни

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев |

49-04-05

Търговецът на ракията убиец, взела няколко жертви в Якоруда, остава в ареста. Софийският апелативен съд остави без уважение молбата на Тайфи Мекльов, обвинен за търговия с опасен за здравето алкохол, причинил смъртта на повече от едно лице. Адвокатът на Мекльов поиска от съда замяна на мярката с по-лека, защото подсъдимият бил с влошено здраве, а в ареста нямало адекватна грижа за него. По думите му Мекльов бил хипертоник и страдал от хипертонично сърце, както и от висока кръвна захар, съобщава БГНЕС. Съдът обаче прецени, че събраните допълнително доказателства подкрепят данните за извършено престъпление, което предвижда затвор от 3 до 15 години, и реши да остави обвинения в ареста.
Адвокатът на Мекльов изрази несъгласие с решението на Окръжния съд в Благоевград, който остави Мекльов в ареста, защото свидетелските показания на двама души опровергават мотивите за първоначалното налагане на мярката. Защитникът опроверга в съдебната зала и твърдението, че Мекльов е продавал алкохол, който е произвеждал с тази цел. Същото направи и самият Мекльов, който се яви в съда за първи път и заяви пред съдията: „Моят бизнес е съвсем друг. Никога не съм се занимавал с продажба на алкохол“. В хода на пледоарията си адвокатът посочи също, че Мекльов се грижи за болните си родители и че има дъщеря, която е студентка, както и син, който е ученик.
Прокурорът по делото също беше категоричен, че са налице обстоятелства, които изискват подсъдимият да остане в ареста, защото продължава да е налице опасност да извърши ново престъпление. В същото време здравословното му състояние позволява той да бъде в ареста.

Spread the love