Фирма на Трифон Иванов запорирана за 1 036 566 лева

Filed under: България |
Легендата на българския футбол Трифон Иванов

Апартаментът, обявен за продан, е прехвърлен на майката на приятелката му Валя, казват съседи на великия футболист

Джипът също бил заложен, но го освободил

“Да пазим паметта на Трифон!” Само това каза бившата съпруга на Трифон Иванов – Марияна, потърсена да разкаже за скандала с имотите му.

Преди дни в сайт за имоти се появи обява за продажба чрез посредник на апаратамент на Трифон Иванов във Велико Търново за 90 000 евро. Дъщерята на Туньо – Галина, реагира във фейсбук, че приятелката на баща ѝ разпродава имотите му.

Близки до семейството коментираха, че този апартамент в кв. “Зона В” е закупен, след като се прибрали от Австрия, далеч преди Трифон да се познава с приятелката си Валя. Жилището е тухлено, 131 кв. м с гараж и 2 паркоместа. Във вход “А” съседи на Туньо са съдия, бивш зам.-кмет, бивш зам. областен, пише 24 часа.

“Никой не е идвал в жилището от смъртта на Трифон. Даже колата му стои отпред, а домоуправителят събира всичките писма и сметки”, каза един от съседите и показа старото БМВ. Джипът му “Мерцедес” с четирите тройки пък преди 4-5 г. бил заложен, но той успял да го освободи. Не го карал, а често го засичали със служебната кола.

Според съседа до този момент в жилището не са правени и огледи.

“Не знам как смятат да го продават, след като децата му имат претенции, но той се води на една от фирмите на Трифон и тя бе прехвърлена на майката на приятелката му заради запорите по дълговете му”, каза комшията.

Справка в Търговския регистър показа, че “Трифо” ЕООД с едноличен собственик футболиста, е прехвърлена на 31 октомври 2012 г. на Маргарита Маринова Панова. Предметът на дейност е вътрешна търговия и обществено хранене и върху нея няма запори. Вероятно, за да бъде спасено имуществото от съдия-изпълнители, е прехвърлено на майката на приятелката му Валя Панова, казаха запознати. Вчера Валя не вдигаше телефона си.

Другото дружество на Туньо – “Триумф” ООД, което продължава да се води на негово име, има запор от ББР и НАП-Търново. Размерът на запора е 1 036 566 лв. от 24 септември 2014 г. Той е във връзка с инвестиция на Трифон в строителството на търговско-развлекателен комплекс в с. Поликраище, който се продава от съдия-изпълнител.

Дъщерите на Трифон били силно обезпокоени, че като негови наследници ще онаследят и дълговете на баща си. Те ще се приберат в България за панихидата по повод 40 дни от кончината му на 23 март. Освен да почетат паметта му, Галина и Марина планирали срещи с адвокати, за да изяснят реалната ситуация с финансите на легендарния футболист.

В тази кооперация на III етаж е апартаментът на Туньо.

Старото беемве пред блока
Spread the love