Кметът на Благоевград Камбитов разгледа новоизграждащата се пречиствателна станция на „Карлсберг България“ за 5 млн. лв.

Filed under: Благоевград |

 

Анаеробен биологичен реактор ще пречистване на водите

????????????????????????????????????

Камбитов (вдясно) посети и разгледа новоизграждащата се пречиствателна станция за отпадни води

Кметът д-р Атанас Камбитов посети и разгледа новоизграждащата се пречиствателна станция за отпадни води на „Карлсберг България“ в Благоевград, чието официално откриване предстои скоро. Той се запозна с технологията и начина на работа на модерното съоръжение по покана на ръководството на дружеството. След като получи детайлна информация за спецификата на съоръжението, кметът Камбитов поздрави компанията за инвестицията, направена в Благоевград. Той изрази надежда повече фирми да последват примера на компанията и там, където е необходимо да бъдат изградени подобни съоръжения, целящи да щадят максимално околната среда.

Съвременната пречиствателна станция се намира в имота на пивоварната в Благоевград и предстои да бъде въведена в експлоатация. Новата функционалност в оперативния процес ще включва няколко стъпки, като нововъведението е анаеробен биологичен реактор, наречен BIPAQ IC реактор, за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява пречистването на отпадните води на завода и е част от дългосрочните инвестиции на „Карлсберг България“, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум.

Управлението на новата пречиствателна станция е напълно автоматизирано, като то се извършва чрез специален компютър. Водата ще преминава през различни автоматизирани съоръжения, които имат за цел да я пречистят. Инвестицията е за 5 млн. лв.

Spread the love