Павел Чернев пил съм лекарство предизвикващо инсулт избило много хора

Filed under: България |
Павел-Чернев1Павел Чернев е живеел от 14 години в постоянен страх, че ще го покоси инфаркт или инсулт. Тогава получил дискова херния и едно окт лекарствата, които пил, се оказало коварно. „Предписаха ми гадни лекарства, едно от тях беше отврат. След години с ужас разбрах, че са го спрели – избило сума ти хора“, казва в старо изявление в пресата Павел Чернев.

Материалът е публикуван в столично издание на 26 септември 2013 година, когато Чернев участваше в риалити шоуто ВИП Брадър. Препечатваме публикацията едно към едно:

„Бившият депутат от 40-ото народно събрание Павел Чернев трепери във всеки един момент от живота си да не се спомине, покосен я от инфаркт, я от инсулт. Дипломираният юрист е преследван от този свой страх вече 14 години, а причината било опасно лекарство, с което бил лекуван тогава.

Чернев не празнува рождения си ден – 10 юли, от 2000 г. Навръх празника му го сполетели две беди накуп. „Зарекъл съм се, че няма да почитам тоя ден до края на живота си. Не е ли повече от жестоко на рождения ти ден да научиш, че баща ти е починал? Бай Михал, баща ми, ветеринар по професия, беше кумир за мен. И до днес не мога да го прежаля“, разяснява защо не чества деня, в който се е родил, Чернев.

Шокът, който изживял, отключил у Павел тройна дискова херния. Последвали месеци възстановяване, килограми лекарства и хапове, от които бъдещият депутат напълнял безвъзвратно. „Едно от всичките лекарства беше отврат. След години с ужас разбрах, че са го спрели от производство. А след като узнах и причината – че избило сума ти хора, причинявайки им инфаркти или инсулти, живея в шок постоянно“, казва Чернев.

От стреса той надебелял с над 30 килограма. Преди това поддържал атлетична фигура и спортувал ежедневно. „Не съм роб на суетата. В някакъв момент се надявам да отслабна“, казва тогава в публикацията националистът.

Павел Чернев е имал тежко заболяване, според кметът на Каварна Цонко Цонев.

„Той затова така ходи, леко приведен. Отзад го боли – в краката, в гърба“, обясни Цонев по време на живо предаване на „ВИП Брадър“.

Той допълни, че след като заболяването на Павел се е развило, той е понапълнял.

Spread the love