Пред повече от 10 хиляди зрители: Мартин Тодоров донесе и първа титла за най-новия благоевградски клуб – AirMax Racing, от републиканския шампионат на мотополигона „Порой“

Filed under: Спорт |

 

56-15-01-638-397-gran-pri-boboshevo-motokrosНовият благоевградски клуб по мотокрос – AirMax Racing, спечели първата си титла още в първия кръг на републиканския шампионат, който се проведе този уикенд на мотополигона „Порой“. Повече от 10 хиляди зрители от цялата страна станаха свидетели на първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос. 103-ма пилоти, сред които и чуждестранни от Румъния, Молдова и Гърция, взеха участие през уикенда и имаха късмета да се насладят на прекрасното време и чудесното състояние на трасето. В МХ имаше най-много пилоти – общо 39. Мартин Тодоров с „Ямаха” показаха, че е трениран доста и се намира в отлична форма, защото спечели с лекота и двата манша, оставяйки след себе си Веселин Малинов и Юлиян Райчев – и двамата с „Кавазаки”. Тодоров донесе и първа титла за най-новия благоевградски клуб.

В началото на сезон 2016 се появи чисто нов клуб – AirMax Racing – Благоевград, който ще се опита да атакува титлите в републиканския и балканския шампионат с едни от най-добрите състезатели във всички класове.
„Започнахме дейността си миналата година като част от „МХ Рейсинг – Симитли“, но впоследствие решихме да се отделим, тъй като Благоевград дълги години нямаше клуб по мотокрос, а ние искаме да популяризираме спорта в града. По-нататък имаме желание да кандидатстваме по някои европейски проекти, а те биха отворили доста врати на нашите състезатели било за по-сериозна подготовка или участие в състезания извън пределите на страната. Работим усилено и върху рекламната дейност, както и подобряване на медийното отразяване на любимия ни спорт. В момента клубът провежда подготовката си най-вече на трасета край град Симитли, Бобошево и Перник, като наблягаме изключително много на развитието на детско-юношеската школа. Надяваме се със селекцията, която сме направили до момента, и сериозната предсезонна подготовка, която проведохме, да покажем добри резултати в републиканския и балканския шампионат по мотокрос, което ще бъде един наистина ударен старт за нас!“, каза председателят на AirMax Racing Красимир Божурски.
През сезон 2016 в новосформирания благоевградски клуб влязоха 8 състезатели в различните класове, сред които и двама от шампионите на 2015-а – Мартин Тодоров (клас МХ) и Жулиян Георгиев (клас МХ85). Освен тях в състава на тима ще бъдат включени: Виктор Нейчев (бивш „Тексим Моторспорт“, клас МХ85), Стефан Нейчев (бивш „Тексим Моторспорт“, клас МХ2), Румен Мирчев (бивш МСК „Калабак 1969“, клас МХ2), Димитър Димитров (бивш МСК „Калабак 1969, клас МХ), Петър Петров (Перник, клас МХ). През 2015-а Мартин Тодоров изтърва подиума в балканския шампионат заради пропуснати състезания, но тази година е твърдо решен да завърши сезона с двете титли.

Spread the love