15 медала спечелиха възпитаниците на Костадин Чепандов в зала „Арена Армеец”, Лидия Златкова стана републикански шампион, Атина Трендафилова и Димитър Стоянов се окичиха със златото 

Filed under: Спорт |

 

При финансова обезпеченост в следващите състезания можем да участваме с повече състезатели и да носим още по-големи успехи за община Сандански, заяви Чепандов

56-14-01-20160319_210615

Отлично представяне на състезателите от КИБИ „Спартак” – гр.Сандански на 11-ото национално първенство по шотокан карате-до индивидуално за 2016 година на Българската федерация шотокан карате-до. В столичната зала „Арена Армеец“ се състезаваха 413 състезатели на 19 клуба от страната. Клубът за източни бойни изкуства „Спартак“, гр. Сандански, участва с 12 състезатели и в класацията по спечелени призови места се нареди на 9-о място с 3 златни, 4 сребърни и 8 бронзови медала. Тази година схватките бяха особено напрегнати, тъй като националното първенство се яви като част от своеобразен кастинг за участие в световното първенство по шотокан карате-до, чийто домакин ще бъде България.

При напрегнатата конкуренция в различните състезателни дисциплини състезателите на КИБИ „Спартак“ за пореден път затвърдиха класата на най-добрата школа по шотокан карате-до в Югозападна България.

При наи-малките – дебютантите, Лидия Златкова стана републикански шампион в дисциплина ката, Матео Еммануил завоюва третото място в същата дисциплина при деца младша и най-малкият състезател при децата – Станислав Митрев, спечели бронзовия медал в спортна дисциплина кумите.

Също в дисциплина кумите дългогодишните усилия на Атина Трендафилова се увенчаха с шампионската титла при кадетите.

В спортна дисциплина ката и тази година Димитър Стоянов спечели шампионската титла и донесе в Сандански пълен комплект медали с вицешампионската титла в дисциплина асай рю ката и бронз в спортна дисциплина кумите при кадетите.

Вицерепубликански шампион в две дисциплини ( ката и асай рю ката) стана Димитър Михов във възрастова група деца старша. Вицерепубликански шампион при юношите стана и Кристиян Гаврилов в спортна дисциплина асай рю ката, като в силната конкуренция на бойните срещи грабна и бронзовия медал в дисциплина кумите.

С два бронзови медала се окичи Димитър Велков в дисцилините кумите и ката.

С по един бронзов медал се завърнаха Никола Костов, кадети, в спортна дисциплина кумите и Никола Любеновски в същата дисциплина, но във възрастовата група на юношите.

Безпаричието (редовна „болест“ на санданските клубове) не позволи на клуба от южния град да участва с повече хора на фона на клубове от страната с участници от 30 до 50 състезатели и затова треньорският щаб на КИБИ „Спартак” (Сандански) отправя гореща молба за по-скорошното разпределение на средствата, гласувани от ОбС за спортните клубове. „При финансова обезпеченост в следващите състезания можем да участваме с повече състезатели и да носим още по-големи успехи за община Сандански”, сподели Костадин Чепандов.

 

Spread the love