ШОКИРАЩО! Думи на Ердоган за Брюксел се сбъднаха!

Filed under: Свят |

Redzhep-Tajip-Erdogan

Шокиращо пророчество на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган от преди няколко дни се сбъдна. Миналият петък Ердоган упомена Брюксел като възможна дестинация на терористични атаки във връзка с това, че Белгия по негово мнение, заема двойнствена позиция по отношение на РПК.

„Няма никаква причина бомбите да не гръмнат в Брюксел или в който и да е друг европейски град. Възможно е, за вас нищо да не значат колите бомби, които се взривиха в Турция. Но когато бомбите започнат да гърмят във вашите градове, вие ще почувствате какво е, но тогава ще е късно”, заяви Ердоган на 18 март в провинция Чанаккал.

Той изрази съболезнования на близките на загиналите при експлозиите в Брюксел и заяви готовност да окаже помощ на Белгия в борбата с тероризма.

„Категорично осъждам и проклинам тези подли бездушни атаки и изразявам най-искрените си съболезнования на близките на загиналите, както и на целия белгийски народ. Желая на пострадалите скорошно възстановяване. Турция в тези трудни дни заедно с Белгия е готова за окаже всякаква помощ на съюзниците в борбата с тероризма“, се казва в писмено заявление на Ердоган, публикувано на неговия официален сайт, цитирана от РИА новости.

Той напомни за неотдавнашните терористични атаки в Анкара и Истанбул, извършени в забранената в Турция Работническа партия на Кюрдистан (РПК) и терористичната групировка Ислямска държава, при които загинаха десетки невинни граждани.

„В момента терористите в Брюксел за пореден път показаха, че няма разлика между терористичните организации, които използват подли методи и нямат никаква нравственост”, добавя турският президент.

Снимка:

Реджеп Тайип Ердоган изрази съболезнования на близките на загиналите при експлозиите в Брюксел и заяви готовност да окаже помощ на Белгия в борбата с тероризма

Spread the love