Гълъбар №1 Петър Петров заряза палат и работа в Рим заради 70 пернати в Бобошево, жена му Нелли строи каменни пирамиди

56-01-07 949

Петър Петров храни от ръката си със слънчоглед своите гълъби

Най-запаленият гълъбар в Бобошево Петър Петров заряза голям палат и работа в италианската столица Рим, за да се върне при красивите си гълъбици у дома.

56-01-07 946

Ъгълът от къщата с пирамиди от река Струма

Петър има колекция от 70 редки гълъба, с които се представя на изложби в страната. Докато Петър се любува на гълъбите си, съпругата му – рускинята Нелли Петровна, строи пирамиди от камъни върху оградата на семейната им къща в центъра на Бобошево. Цялото градче се възхищава на любовта между Петър и Нелли. Много близко и роднинско семейство им е това на Иванка и Явор Бошикьов, който е лицето на мотокроса в Бобошево.

56-01-07 942

Гълъб, с който Петър ще гостува на изложба.

Последните години Петрови са работили в Италия, където Нелли е била преводачка към фирми и на руски туристи. Работила е с големи чуждестранни туроператори.

„Можеше да останем в Рим поне още две години, но сърцето на съпруга ми го теглеше у дома при гълъбите”, сподели Нелли. Петър е живял и работил и в Италия, и в Русия. Красивата му съпруга е от Тюмен, с която има 25-годишен брак и дъщеря Надя, кръстена на тъщата Надежда от Русия.

Петър се запознава с Нелли, когато тя е ученичка и едва 18-годишна, сключват брак след две години. Дъщерята Надя е завършила международен туризам и лятото ще се прибере за малко в Бобошево от Рим. Татко й Петър в колекцията си има и много скъпи гълъби, като някои са по 1000 евро. Много се гордее с плевенските жълти и червени. И дъщерята Надя, и съпругата Нелли споделят страстта на Петър към пернатите и освен 70 гълъба в къщата отглеждат и папагал.

След 5-годишно прекъсване миналата година семейството пътува и до Тюмен. Петър сподели: „Тюмен е втори Рим, красиви цветни квартали, чисти улици, великолепна архитектура. Руснаците живеят много по-добре от българите, имат по-висок жизнен стандарт и са по-щастливи от нас”.

Петър Петров е член на дупнишкото сдружение Съюз на гълъбовъдите и природолюбителите ”Марек”.

Spread the love