Лидерът на ВМРО – Петрич, Божинов, прати патриоти под прикритие на богослужение на „Свидетели на Йехова”, призоваха кмета Бръчков: Сложете им кръст

Filed under: Петрич |

Петричани: Недобросъвестни пастори омайват хората и ги обират до шушка, живеят си баровски на гърба на хората

59-01-02_n

ВМРО засне пастора и аудиторията тайно.

Пратеници на общинския лидер на ВМРО – Петрич, Стоян Божинов, който е и общински съветник, влязоха под прикритие на богослужение на сектата „Свидетели на Йехова” в южния град. Внедрените патриоти заснеха пастор и голямо общество от негови последователи в града на милионерите.

59-01- copy

Стоян Божинов

????????????????????????????????????

Димитър Бръчков

Вчера около 18 часа свидетелите на Йехова са имали събрание.„Службата се водеше само от чужденци, говорещи развален български. След богослужението наши представители разясниха на присъстващите вредните последици от тази надигаща се секта. След поредица от наши въпроси, на които проповядващите не можаха да отговорят, започнахме да напускаме демонстративно събранието. Последваха ни обикновени, излъгали се в сектантските проповедници, граждани. Всичко на всичко бяха 30 човека. Нашите хора от ВМРО бяха 10 души. Имаше 10 малки деца на възраст между 5 и 10 години.

Ако хората не са чули за „Свидетели на Йехова”, трябва да знаят, че тези хора искат да заличат поклонението пред кръста, иконите. Твърдят, че църквата е само сграда, против държавните символи са. Прокламират и куп други гнусотии”, съобщиха от централата на ВМРО – Петрич. Вчера те внесоха декларация до общината, за да се вземат мерки и да не се допуска подобни секти да се развиват на територията на община Петрич.

„ВМРО подкрепя само православната вяра и е срещу сектантската дупка”, категорични са от централата на патриотите.

„Проблемът в обществото на „Свидетели на Йехова” обаче не се състои точно в проповедите, че иконите трябва да се възприемат като произведения на изкуството и че те са мъртва материя, която трябва да се възприема като мъртва материя. Проблемът е във факта, че свидетелите забраняват кръвопреливането и по този начин някои хора са готови да рискуват живота си, за да изпълнят това правило”, съобщиха от Дирекцията по вероизповеданията.

„Пасторите им са по-богати от мутрите, защото спекулират с доверието на честни хора, искрено вярващи, като им четат стихове от Библията, че трябва да дават огромни дарения за напредъка на християнската религия с цел да се спасят колкото може повече хора. Има хора, които дават цялото си имущество, но то не отива по „предназначение”, а за самолетни билети до екзотични дестинации на недобросъвестни пастори, чиито деца, а и самите те, дори и на преклонна възраст, учат в най-скъпите университети и колежи по света”, коментираха петричани.

Spread the love