Самоковката Симона Скробанска над всички за купа „Капи“ в Банско

Filed under: Спорт |

 

59-15-02-vasil1-Skrobanska ne dade...

Талантливата самоковска скиорка Симона Скробанска спечели супергигантския слалом за момичета до 14 години на състезанията за купа „Капи“ в Банско. Скробанска доказа за пореден път, че се намира в отлична форма, като изпревари с над секунда втората в подреждането.

Това е второ поредно златно отличие за Симона, която окупира върха и в супергигантския слалом за момичета до 14 г. на републиканските финали в курорта преди няколко дни.

След финала шампионката бе зарупана с прегръдки и пожелания от семейството си, а на върха на щастието бяха и нейните съученици, които следят всяка стъпка на дарованието в белия керван.
Ева Вукадинова заслужи бронз в супер G спускането при 16-годишните, оформяйки три трети места за последната седмица, а съотборничката й от клуб „Боровец“ Никол Николова даде 4-о време.
Антон Томов също се представи на висота, грабвайки бронза в супергигантския слалом за момчета до 16 г. Така Тони подобри постижението си от държавното първенство, където записа две четвърти места при 16-годишните –  в гигантския и в супергигантския слалом.

 

На снимката: Скробанска не даде никакъв шанс на конкурентките си в пиринския курорт.

Spread the love