Непогасена ипотека метна ГУМ – Разлог на тезгяха за 719 310 лв.

Filed under: Бизнес,Разлог |

 

07-02  2x358

Частен съдебен изпълнител продава 500 кв.м на ул. „Опълченска“ в центъра на града и 2 етажа от 3-етажната сграда на ГУМ – Разлог с обща разгъната площ над 3 дка. Обявената цена е 719 310 лв.

Сградата е обявена за продан заради кредит от банка срещу ипотека на ГУМ.

Това е втори опит да се продаде магазинът. Преди 2 г. съдебен изпълнител опита да намери нов собственик на ипотекираното имущество в Разлог при цена 749 505 лв., но на търга тогава не се появи нито един купувач.

Сградата е на благоевградската фирма „Кайт“ ЕООД с едноличен собственик на капитала Атанас Атанасов, който е собственик и на популярната някога верига магазини за хранителни стоки „Валан“. В разцвета си търговската верига имаше 10 обекта в Благоевград, Банско, Сандански, Петрич и Гоце Делчев, както и дистрибуционни центрове в Банско и Гоце Делчев. През 2013 г. обаче започна поетапното им обявяване за публична продан заради банкови кредити на Атанасов.

Първи бяха два магазина в благоевградския квартал „Еленово“, заведение и 3-стайният луксозен апартамент, в който бизнесменът живее. Настоящият обект, който Атанасов губи – ГУМ в Разлог, също трябваше да е част от веригата.

Spread the love