Избраха Иван Каракашки за водач на социалистите в Кюстендил, членове на партията: Предизборната кампания ни излезе 7000 лв., вадихме си пари от джоба

Filed under: Кюстендил |

 

60-02-02-bsp1

Катерина Янчева с букт рози за новия председател на БСП -Кюстендил Иван Каракашки

Между 5000 и 7000 лв. е струвала предизборната кампания на БСП  в Кюстендил за отминалия местен вот, съобщиха редови социалисти на конференцията, на която Иван Каракашки бе избран за лидер на партията. Парите са изцяло от партийната субсидия. „Ние нямахме достатъчно средства, за да се разгърнем в медиите. Това го отчитаме като грешка – за недоброто ни медийно присъствие. С лични средства зареждахме бензина на колите си за партийните събрания по селата. Направихме си и билборд, който не излезе много скъпо. И някъде около 2000 лева за печатни рекламни материали“, коментираха редови социалисти. До момента двама са напуснали редиците на партията. Това е Мая Манолова, която стана омбудсман, антифашистката Емилия Васева се премести в БСП-Перник, а преди 2 години от партията си тръгна директорът на закритото предприятие „Етавиа” Иван Цеков, който премина в АБВ.

Каракашки оглави БСП за втори път. Името на Каракашки от 19-ата общинска конференция стана ясно след близо 2-часово броене на бюлетините от нарочно избрана комисия от девет социалисти. На конференцията присъстваха 113 делегати. В ръководството на форума бяха избрани с мнозинство Катерина Янчева, общинската съветничка Мая Шишкова, директорът на „Български пощи“ Александър Пандурски, който е дупничанин, и  Петя Тамакярска от младежката организация.

 

Spread the love