Бившият кмет на санданското село Голешово Живко Славков вдигна парти за  70-и юбилей, издаде: Отвътре ми ври енергия и мерак

Filed under: Актуално от днес,Сандански |

Семейството го изненада с портрет като войвода, съпругата му – шивачката Мария, не го изпусна от поглед

61-02-01-jivko slavkov1

Славков си направи обща снимка с гостите.

Бившият кмет на санданското село Голешово, секретар на читалището, горски и бригадир Живко Славков отбеляза 70-годишен юбилей. Той събра над 20 роднини в популярно заведение в Благоевград. Неотлъчно до него бе съпругата му Мария, която е бивша шивачка. Близките му го зарадваха с красив портрет като войвода.

61-02-01-jivko slavkov2

Живко Славков получи свой портрет за подарък.

От няколко години Живко Славков е пенсионер, но изобщо не се чувства като такъв. „Отвътре ми ври много млада енергия и мерак за сътворяване и пресъздаване. Пенсионер е този, който нищо не прави, а аз винаги съм сред хора, мислите ми не допускат тъга, в гърлото ми избълбукват мелодии, пръстите ми търсят клавишите на акордеона или палките на барабана и тъпана”, споделя Славков. В душата му е заложена музиката и песента. Музикалната му дарба открил учителят му по музика Ангелуш Зонев, който бил добър цигулар. През месец май тази година Славков ще отбележи 60 години на самодейната сцена. За първи път излиза на сцената, когато е на 10 години, тогава го награждават с потник, а пък съучениците му се надпреварвали да го пипнат. Има записани над 600 песни, а 400 от тях веднага може да запее и изсвири. Най-трудният му период от живота му е, когато е бил кмет на село Голешево от 1995 до 2000 година. „Уж се стараех да работя добре, а все се чувствах нещо като виновен, като сбъркал. Така бе, че на село един кмет не е само кмет, а е и вадар, и пъдар. Всички за всичко го търсят, но на всички не може да се угоди”, споделя Славков. Е, все пак изкопчих по нещо от общината в Сандански, та успях поне да оправя Мраморския мост, Гумасарския, още Лиловския, Цецовия”, добави още той. Живко Славков е ръководител на мъжката фолклорна група ”Веселяци” и „Голешовски фантове”.

 

 

 

Spread the love