Захарта, мазното и „мъртвата храна” спаружват кожата на лицето

Filed under: Здраве |

 

здраве.jpegНякои продукти оказват крайно негативно влияние върху състоянието на кожата, предзвиквайки ранното й състаряване. Кои са те разкрива пред „АиФ Здоровье” Елена Терьошина, доктор на биологичните науки, специалист по геронтология:

Месо

Употребата на месо в големи количества води до повишаването на нивото в кръвта на концентрацията на токсични продукти. Месо не бива да се яде по-често от 1-2 пъти седмично.

Шоколад и продукти с високо съдържание на захар

Захарта уврежда колагеновите влакна, които „държат скелето” на лицето и съхраняват еластичността на кожата. Употребата на голямо количство сладки неща води до ранно остаряване на кожата.

Консервирани и мариновани продукти

Излишъкът на сол провокира повявата на отоци и торбички под очите, които не украсяват лицето.

Алкохол

Следствие от честата употреба на алкохолни напитки са разширените капиляри по лицето (купероза) и акне.

Пържени храни

Съдържат в излишък хидрогенизирани мазнини, които влияят негативно на целия организъм, включително и на кожата.

Консерви

Голямото съдържание на сол, оцет и консерванти разваля зъбите, провокира напълняване и състарява кожата. Обработката, на която се подлагат продуктите при консервиране, убива голяма част от полезните вещества и прави консервите „мъртва храна”.

Мазни продукти

Честата употреба на мазни храни (сланина, масло, майонеза) променя функциите на мастните жлези на кожата и способства за появата на бръчки. Така продуктите с високо съдържание на мазнини нарушават усвояването на полезните вещества и провокират появата на акне, пише zdrave.to.

Spread the love