Добрата новина! Гимназистката Йоанна Евгениева от Дупница стана посланик на технологиите по проект на Майкрософт и Иновейшън Стартър

Filed under: Актуално от днес,Дупница |
63-08-01

Награждаването на Йоанна Евгениева

Единайсетокласничката от Гимназия „Христо Ботев“ в Дупница Йоанна Евгениева е сред учениците на възраст между 15 и 18 години от цялата страна, които станаха посланици на иновациите и технологиите в рамките на едноименната инициатива на Майкрософт България и Иновейшън Стартър, съобщиха от школото. Проектът се реализира по програма Youth Spark Live, а финалът му е бил на 25 март в „София Тех Парк“. Йоанна е сред над 100 нови посланици на иновациите и технологиите. Те са разработили свои собствени мобилни приложения чрез Майкрософт технология. Участвали са в няколко практически, интерактивни работилници на тема дигитална грамотност. Работили са върху модели за творческо и иновативно мислене и разрешаване на конкретни казуси. Техни лектори и ментори са били експерти от Майкрософт, Иновейшън Стартър, фондация „Старт ЪП” и „Заедно в час“.
Младежите са представили и свои идеи за подобряването на българската образователна система и общество с помощта на технологии, иновативни методологии и социални иновации. За финал са получили грамота отличие и като първите млади посланици на технологиите и иновациите в България ще имат мисията да предадат наученото и запалят своите съученици за каузата на технологиите и иновациите.

 

 

 

Spread the love