Прокурор В. Младенова решава ще изхвърчи ли като избит зъб от ОбС – Радомир герберът с присъда Илчо Йорданов, набил турчин в заведението на жена си Оля

Filed under: Радомир |

С юмруци Йорданов обзавел опонента си с нова усмивка, ВКС го осъди на 6 месеца пробация, ще връща 6 бона от заплати, ако му дръпнат съветническото кресло

Ilcho Iordanov Radomir copy

Илчо Йорданов

Прокурорът от Районна прокуратура-Радомир Весела Младенова образува преписка срещу общинския съветник от ГЕРБ Илчо Йорданов за подаване на документи с невярно съдържание, по силата на които той е незаконно избран за съветник.

63-01-81- emil

Емил Крумов

Съдебното минало на Йорданов е предмет на проверка от компетентните органи след сигнал на председателя на Партията на зелените в Радомир Емил Крумов – общински съветник. В партийния офис на Крумов в Радомир са дошли група граждани, които заявили, че през 2013 г. Илчо Йорданов е избил зъб на турчин. Това е станало в прочутото заведение „Чайка” в Радомир, стопанисвано от съпругата на гербера Оля Йорданова, която е бивш общински съветник.

137-06-01 .aleksiev

Пламен Алексиев

Оказа се, че думите на радомирци са истина, тъй като Йорданов е осъден за нанасяне на телесна повреда. От Пернишкия окръжен съд той е получил осъдителна присъда. Районен съд-Радомир на първа инстанция го оправдава, но втората инстанция го осъжда, решението е потвърдено на последна инстанция от Върховния касационен съд. Присъдата е пробация в срок от 6 месеца.

Законът е категоричен, че лице, което е осъждано, не може да бъде общински съветник.

Източници на вестник „Вяра” от прокуратурата съобщиха, че от съда са изпратили до тях свидетелство за съдимост, в което пише, че Йорданов е осъждан.

Илчо Йорданов се ползва с доверието на радомирския кмет Пламен Алексиев. Йорданов е избран за зам.-председател на ОбС – Радомир и председател на наблюдателната комисия към ОбС с гласовете на ГЕРБ. Негов секретар е главният юрисконсулт на община Радомир Аделина Антова. Антова и Йорданов минават за най-доверените хора на Пламен Алексиев. Йорданов получава по 1200 лв. заплата.

По този повод потърсихме градоначалника за коментар с въпроса кой подреди листата с общинските съветници на ГЕРБ и как с присъда за побой и нанасяне на телесна повреда Илчо Йорданов е попаднал сред кандидатите за съветници?

„Аз подредих листата с общинските съветници на ГЕРБ. Йорданов представи свидетелство за чисто съдебно минало. При нас контролът е изключително завишен. Всеки член на ГЕРБ, след подаване на молба за членство, се проучва в рамките на 2-3 месеца и след тогава се приема. Аз нямам информация Йорданов да е пребивал човек. Нищо не мога и няма да предприема, защото това е работа на прокуратурата и съда”, каза кметът на Радомир Пламен Алексиев.

По време на интервюто Йорданов беше до кмета и пушеше цигара. Той категорично отказа да коментира, след което се обърна към секретарките и заяви: „Категорично забранявам да се предоставя информация за вестник „Вяра”, никой няма право да дава докладни записки за работата на ОбС.”

Предстои прокуратурата да излезе с решение. Ако решението е, че той няма право да е съветник, Йорданов трябва да възстанови на община Радомир над 6000 лв., които той е получил като заплати за работата си в ОбС.

„Как, г-н Алексиев, ние, радомирци, да вярваме в добрите Ви намерения? Как лице, което е пребило човек, може да бъде отдадено за общото благо на общината? Как кметът се надява, че ще оправдае гласуваното му от гражданите доверие, като се обгражда с такива хора?

Как е възможно с парите на данъкоплатците с лека ръка да плащате заплати от по над 1000 лв. за присъствие на сесия веднъж или два пъти в месеца?”, питат радомирци.

Подробности в печатното издание

Spread the love

6 коментара за: Прокурор В. Младенова решава ще изхвърчи ли като избит зъб от ОбС – Радомир герберът с присъда Илчо Йорданов, набил турчин в заведението на жена си Оля

 1. Пламен Алексиев е най-големия престъпник дано и той да лежи в затвора. Всичко си има край и неговия ще настъпи.

  Истина
  2016/април/04 at 21:25 PM

 2. Я не тормозете кметската управа! Я не им разваляйте рахатлъка! 🙂 🙂

  Йордан Енчев
  2016/март/30 at 23:57 PM

 3. Чета ви, че се възмущавате от шайката управници на Радомир. Хм, то цяла България е в това пагубно състояние.
  Обръщам се към Шако, господине кажете какво знаете за тези? Стига с тези недомлъвки, не чакайте друг да ви вади кестените от огъня.

  Иванка Станкова
  2016/март/30 at 23:54 PM

 4. То като се замисли човек, сиамските близнаци тренев и зарков, като добавим към тях и джоргов… бароно, мечето, жената на наркодилъра, велинов и т.н. и т.н. ебем ти престъпнио общински съвет радомирски

  Шако
  2016/март/30 at 23:30 PM

  • Шако, като ги знаете какви са, защо ги избрахте? Защо не им потрошихте кокаляците по време на кампанията? Или ви беше добре на площадо да маате оро и да слушате Фацебойко? Купиха ви за по 30 лв, сега да си краднат на корем а вие да виете :).

   Явор Спасов
   2016/март/30 at 23:43 PM

 5. Кой ли е направил мечешката услуга на Йорданов? Не помислиха ли, че качват на шейната доста хора :)? От подписалият свидетелството за съдимост до кмета. Интересно ми е само, като са толкова добри приятели кмета и общинският съветник, как така кмета не знае за побоя, за който знае цял Радомир?
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ – Радомир, че в момента се извършва обир. Нападателите не са атакували касата защото знаят, че при герберите пари не се оставят без да са усвоени :).Взели са само папката с „чистото съдебно минало“ на кмета Пламен Алексиев и бандата му в общинският съвет!

  Васил ИЛИЕВ
  2016/март/30 at 23:24 PM