Само с 2500 лв. шефът на общинската болница в Дупница Росен Тимчев купи 15 легла и матраци за детското отделение: Ще освежаваме по малко всеки месец

Filed under: Дупница |

Линейка в момента плаче за майстор след ремонт за 1500 лв. през декември, открих куп фиктивни фактури, обяви Тимчев

222-01- ROSEN TIMCHEV-ULIAN BFGANOV

Росен Тимчев

Само с 2500 лв. новият шеф на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница Росен Тимчев успя да преобрази детското отделение. 15 нови легла и матраци и освежено отделение посрещат малките пациенти на лечебното заведение.

Само с 2500 лв. новият шеф на общинската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница Росен Тимчев успя да преобрази детското отделение. 15 нови легла и матраци и освежено отделение посрещат малките пациенти на лечебното заведение. „Подмяната и освежаването на стаите предизвикаха малък празник за най-малките пациенти и техните майки, които щастливи коментираха, че състоянието на леглата е било плачевно и не е имало подмяна от години. Няма да допусна нито един ден повече децата от Дупница и региона да лежат в подобни условия, подобряването на битовата среда е сред основните приоритети на новото ръководство”, заяви управителят. „Ще правим по малко всеки месец съобразно възможностите си, детско отделение е сред най-добре работещите, заедно с целия ни терапевтичен блок”, допълни новият шеф на общинската болница.  Тимчев подчерта, че има установени фактури за фалшиви ремонти по линейките на болницата и занапред ще се търси най-строга отговорност за подобни действия. „Няма как една линейка да е ремонтирана за над 1500 лв. през декември, а сега да се нуждае от основен ремонт и маслото никога да не е сменявано! Аз вярвам на очите си и на фактите. Който е издал и подписал неверни документи, ще дава обяснение на друго място по този въпрос. На тези практики се слага край и който си позволи подобно нещо, ще бъде уволняван незабавно”, категоричен е управителят. От болницата още веднъж потвърдиха, че ще бъде запазен обемът на дейност, като дори ще се изпълняват нови пътека по гастроентерология. Съдбата на отделението по хемодиализа се очаква да бъде решена до дни, но икономическите данни не са в подкрепа на съществуване му в структурата на болницата.  Управителят на болницата признава за опити за натиск и влияние от лекарски лобита и е категоричен: „За последен път се обръщам към всички недоброжелатели да спрат, докато е време, с опити за натиск и влияние! Няма да мине номерът, имаме план, приет с голямо мнозинство, и ще работим по него без компромис. Няма да позволя клевети и нападки срещу болницата и ще им отговоря с всички сили и средства”.

 

 

 

 

Spread the love