Шефката на ОДЗ №1 „Синчец” С. Митова оглави отдел „Образование” в община Благоевград, Любомир Станишев се върна в РИО-Благоевград

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |
????????????????????????????????????

Симона Митова

Директорката на ОДЗ №1 „Синчец” Симона Митова е новият началник-отдел „Образование” в община Благоевград. Тя бе назначена, след като Любомир Станишев се върна на работа в Регионалния инспекторат по образованието в областния център на Пиринско. Там той ще продължи дейността си като старши експерт по организация на средното образование, този пост заемаше преди четири години, преди да приеме службата в общината. За рокадата се говореше още преди месец.

„Благодарение на опита и познанията си С. Митова е добре запозната с нуждите на учебните и детски заведения в Благоевград. Тя е участвала в редица обучения, които ще помогнат за качествената работа, нови идеи и цялостна подкрепа на образователната дейност”, обясниха от пресслужбата в общината.

Митова има дългогодишен опит в сферата на образованието. Завършила е специалност „Предучилищна педагогика с английски език“ и две магистратури – „Образователен мениджмънт” и ПНУП. Тя е била директор на ОДЗ №1 „Синчец” и преподавател в ЦДГ №1 „Ведрица”.

 

Spread the love