Кандидат-кмет на „Атака” оглави БСП в Хаджидимово, старата генерация още се сърди на Костадин Караянев за предателството

Filed under: Гоце Делчев |

 

65-02-03

Костадин Караянев оглави БСП в Хаджидимово, след като се конкурира за поста с двама кандидати – Кармелита Палашева и Ангел Камбуров, който преди гласуването си даде отвод. Голяма част от делегатите, които са от старата социалистическа генерация, не подкрепиха Караянев. Те не могат да му простят още, че се е явявал на местни избори преди години като кандидат на „Атака”. В последните два мандата Караянев се завърнал в БСП и дори оглавил листата на кандидатите за общински съветници, той е и зам.-председател на Общинския съвет в община Хаджидимово. На отчетно-изборната конференция в Хаджидимово бяха избрани и двама делегати – Костадин Караянев и Юлияна Тилева, които да представят структурата на предстоящия конгрес на БСП. Те ще подкрепят Корнелия Нинова за лидер, за нея ще гласуват и избраните делегати от общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча.

Заради изтичането на двата мандата на Румен Боянин той няма право пак да се състезава за лидер на БСП – Хаджидимово. Боянин връчи 39 грамоти на най-активните членове на партията.

 

Spread the love