Лекарите прекратяват протестите, диалогът с Москов ще бъде ползотворен

Filed under: България |

 

65-12-02-P.MoskovСдружението на общопрактикуващите лекари съобщи, че прекратява протестите, но остава в готовност за нови, ако диалогът със здравното министерство и касата се провали. Те оценяват, че на срещата със здравния министър и неговия екип, както и с представители на НЗОК, е поставено добро начало на макар и забавен във времето диалог.

„Дебатите бяха продължителни, обсъждани бяха всякакви варианти. Нашият протест беше организиран заради това, че предложените правила не бяха съобразени с това какво предлагаме ние като експерти“, заяви пред Нова тв зам.-председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Христо Димитров.

„След проведената среща в Министерството на здравеопазването се постигна диалог и имаше предложена ръка от страна на министерството за последващи промени в детайлите. Няма как за два дни да се случат нещата, които искаме. Не казваме, че сме доволни или че протестът е приключил. Приключи ефективният протест“, заяви д-р Димитров.

„Няма как да се обсъдят всички проблеми за една среща“, заяви д-р Димитров. „На срещите са приети част от по-малките проблеми, които могат да бъдат решени по-бързо“, допълни той. По думите му здравният министър е показал ясно желание за конструктивен диалог на високо експертно ниво

След като обявиха, че спират ефективния протест от понеделник, джипитата за пореден път настояха за нормална работна среда, както и мнението им да бъде зачитано.

 

Снимка:

Петър Москов

 

Spread the love