Хималайската сол поддържа здрави белите дробове, повишава либидото, забавя стареенето

Filed under: Здраве |

здраве8Солта е една от най-често използваните подправки в ежедневието. Каква сол слагате на вашата трапеза? Днес ще разгледаме няколко ползи от консумацията на хималайската кристална сол. Ето какво я прави толкова невероятна и все по-предпочитана.

Хималайската кристална сол съдържа същите 84 минерала и елемента, които се намират в човешкото тяло. Някои от тях са натриев хлорид, сулфат, калций, калий и магнезий. Съдържанието в нея на натрий е в пъти по-малко, за разлика от това в обикновената готварска сол. Поради своята уникална структура тя съхранява вибрационната енергия.
Минералите в хималайската сол съществуват в колоидна форма, което означава, че те са достатъчно малки за нашите клетки и лесно се абсорбират.

Какви ползи носи за здравето нейната консумация?

* Поддържа здрави белите дробове и дихателната функция;
* Поддържа стабилен рН баланса в клетките;
* Намалява признаците на стареене;
* Насърчава добрия сън;
* Повишава либидото;
* Предотвратява мускулни крампи;
* Повишава хидратацията;
* Укрепва костите;
* Понижава кръвното налягане;
* Подобрява кръвообращението;
* Детоксикира организма от тежки метали и други;

Как да използвате хималайската сол?
Готвене – когато готвите с хималайска сол или овкусявате вашите сосове и салати, винаги го правете с предварително смлени кристалчета.

Релаксираща вана – насладете се на детоксикиращата вана с хималайска сол. Нейните незаменими елементи ще стимулират кръвообращението и ще успокоят болките в мускулите. Хималайската сол съдържа изобилие от подхранващи и щадящи кожата минерали, така че тази баня ще осигури лечение и удивително терапевтичен ефект за тялото ви.

Прочистване на въздуха – хималайската кристална сол може да прочисти въздуха в дома или офиса ви. Купете си лампа, направена с тази сол, а тук може да прочетете повече за нейните здравословни ползи.

Spread the love