Отец Живко стартира с водосвет мотосезона в Петрич, бившият общински съветник Роман Добрев яхна 750-кубикова „Хонда Шедоу“

Filed under: Актуално от днес,Петрич |
68-08-01 мото11

Мотористите си направиха обща снимка пред храма на Ванга

Бившият общински съветник Роман Добрев яхна 750-кубикова „Хонда Шедоу“ и със стотици братя на вятъра от мотоклуб „Пророците” в Петрич откриха сезона. Над 100 мотористи се събраха пред клуба в южната община, където водосвет за здраве и безаварийно каране отслужи отец Живко Георгиев. След това по традиция мотористите направиха почетна обиколка по улиците на града, предвождани от полицейска патрулка.

68-08-01 -мото22

Всяка година мотористите посещават Рупите

След обиколката мотористите се отправиха към местността Рупите, там запалиха свещ за здраве в черквата „Света Петка”, след което си направиха снимка за спомен пред храма, построен от покойната пророчица Ванга.

68-08-01-мото3

Мотористите бяха с атрактивни шапки

На пистата в Кърналово мотористите показаха завидни умения и овладяване на машините. Най-младият участник в събора на мотористите бе на 8 г., а най-възрастният на 71. Събитието, което се превръща в традиция и за Петрич, бе уважено от мотористи от Сандански и Благоевград.

И тази година призивът е за внимание и толерантност на пътя. Целта на инициативата е да се обърне внимание на всички участници в движението по пътищата, че това е отговорност към най-ценното – живота и здравето.

 

Spread the love