ГЕРБ – Сапарева баня зарадва с поучителна театрална постановка малчуганите от детските градини в общината

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

 

 

69-13-03-uli-1 teatar S b 69-13-03-uli-1 teatar,    JPGОбщинското ръководство на ГЕРБ – Сапарева баня зарадва с поучителна театрална постановка малчуганите от детските градини в общината. Пред децата бе представена приказката „По неволя пещерняци“ от Ангел Георгиев, с художествен ръководител Снежана Малковска. Пиесата бе изиграна от групата на театралната академия към дупнишкия Общински драматичен театър „Невена Коканова“. Художественият ръководител Снежана Малковска разказа, че групата работи заедно вече над 8 години и всяка година представя по един нов спектакъл.

От общинското ръководство на ГЕРБ обясниха, че неслучайно са избрали тази постановка. В спектакъла децата, изгубили се в пещера, се изпокарват помежду си. Един от изводите в пиесата е, че разделението и скандалите водят само до разруха и нищо повече. Най-накрая децата се обединяват и едва тогава успяват да стигнат до щастливото си измъкване. Това е и другата важна поука от пиесата.

„За да бъде България добре, децата и всички ние да се чувстваме добре, е нужно да обединим усилията си към доброто, прогреса и знанието. Само ръка за ръка, заедно, можем да постигнем нещо хубаво и да се развиваме“, казаха от ръководството на ГЕРБ – Сапарева баня.

Не за първи път общинската структура на ГЕРБ подарява на малчуганите и жителите на общината безплатна театрална постановка. По покана на Калин Гелев, общински координатор на политическата сила в Сапарева баня, в залата на читалище „Просветен лъч – 1905“ и в детските градини често гостуват различни театрални трупи.

 

Spread the love