Издъхна 43-год. Димитър, премазан със семейството си на неохраняемия жп прелез в Бело поле

Filed under: Благоевград |
69-03-03-dimitar1

Колата бе смачкана до неузнаваемост

Комисия умува дали да се закрие опасният прелез, влаковете минават с 15 км/ч, с готовност за спиране

Почина 42-годишният Димитър С., който в съботa бе пометен от влак на неохраняемия жп прелез край благоевградското село Бело поле. Той издъхна в реанимацията на столичната болница „Пирогов“. Съпругата му Адриана остава да бъде в тежко състояние – с фрактури на ръката, ребра и седалищен прешлен. Тя работи като медицинска сестра в онкологията на благоевградската болница. Димитър бе поставен на апаратна вентилация, имаше тежка черепно-мозъчна травма. Извършена му бе коремна операция за овладяване на вътрешен кръвоизлив от спукан далак. Малката Теодора е преведена от реанимацията в детската неврохирургия на „Пирогов“. Детето, което е на 1 година и 9 месеца, е спокойно и в съзнание, състоянието му е стабилно и след няколко дни ще бъде изписано.

Жп прелезът в този участък е само със светлинен и звуков сигнал, липсата на автоматична бариера е причина за честите пътни инциденти.

Междувременно създадоха цяла комисия, която ще умува как да обезопаси опасния жп прелез там. Нарочната комисия е съставена от експерти на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), на МВР и община Благоевград. Тя ще разгледа възможността за закриване на прелеза в село Бело поле или пресъоръжаването му в автоматично прелезно устройство с електрически бариери. Прелезът е съоръжен с автоматична прелезна сигнализация – звукова и светлинна, по европейските стандарти и е IV категория пътна връзка. При тежкия сблъсък от 2 април, сигнализацията на прелеза е повредена и не работи. Влаковете преминават с повишено внимание, безопасна скорост от 15 км/ч, с готовност за спиране.

Spread the love