На рейд из Югозапада: С обещания за 2,6 млрд. лв. от Европа в стил „ала Сталин” евродепутатът Андрей Новаков призова ГЕРБ младежите: Събирайте се

Не трябва да ви е страх, вие трябва да защитавате позициите си, събирайте се и бъдете активни, окуражи бобовдолци Новаков

Прехласнати, младите гербери му спестиха неудобните въпроси за космическата заплата от ЕП в размер на 16 500 лв. и какво е свършил в замяна

71-01_n copy

Колаж с Андрей Новаков

С послания „ала Сталин” от типа „пролетарии от всички страни, сплотете се” и „предъвкване” на милиарди, които ще потекат към България (б.р. – евентуално в светлото бъдеще), евродепутатът от Благоевград Андрей Новаков летя из региона. Новаков посети Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Рила и говори смело за европроекти и възможности.

71-01-02 - Dypnitsa_MGERB

Андрей Новаков в Дупница

71-01-02 Bobov_dol_MGERB

Андрей Новаков посети и Бобов дол

„Възползвайте се от предимствата на област Кюстендил. Инвестирайте в себе си чрез възможностите, които предлага Оперативната програма за развитие на селските региони”, призова Андрей Новаков на срещата си с младежите от ГЕРБ – Кюстендил.

71-01-02 - Rila_MGERB

Новаков посети и гр. Рила

71-01-02 - Sapareva_banq_MGERB

В Сапарева баня

„ГЕРБ помага и на най-малките населени места, защото нас ни интересуват всички общини. Доказателство за това е, че правителството на Бойко Борисов договори ударно средства по европейските програми. За настоящия програмен период имаме договорени до момента около 2 милиарда и 600 милиона лева“, похвали се Новаков, подчертавайки, че общини от област Кюстендил са допустими бенефициенти по ОПРСР, която предоставя почти 5,5 млрд. лв. до 2020 г.

„Вие сте единствената община в България, за която знам, че е със закрит отдел за кандидатстване и управление на европроекти”, каза Новаков в Бобов дол и окуражи местните младежи с думите: „Не трябва да ви е страх, вие трябва да защитавате позициите си. Събирайте се и бъдете активни“.

В Сапарева баня лозунгът беше: „Сигурен съм, че Калин Гелев ще работи за града, защото наш дълг е да работим за хората“

ГЕРБ младежите във всички огрени от евродепутата градове му спестиха неудобните въпроси, свързани с дейността на нашите представители в ЕП, които трябва да се борят за интересите на България в рамките на съюза.

Така при пореден рейд на бившия пиар на кмета на Благоевград не беше повдигнат въпросът защо България получава най-малките субсидии в целия Европейски съюз, рекордно ниски са парите за земеделските производители? Защо сме най-бедните в ЕС, защо перманентно се спират програми и поръчки, защо бедните райони в България и земеделските производители стават все по-бедни? Защо страната всеки ден напускат по 11 000 българи?

Не е ли срамота на този фон евродепутатите да прибират по 16 575 евро на месец с добавките за редовно явяване в комисиите и участие в гласуванията в пленарна зала (според данните, изнесени преди време в разследване на „24 часа”).

Иначе заплатата е 8000 евро, отделно от това се вземат дневни от 304 евро за храна и хотел. Условието, за да приберат парите, е да се подпишат в присъствения регистър. Екстра е месечната надбавка от 4299 евро за общи разходи – наем, телефони и др. ЕП покрива пътувания със самолет – бизнес класа, или с влак – първа класа.

21 209 евро на месец пък са отделени за заплати на асистенти и консултации, но парите се изплащат директно на хората им.

Подробности в печатното издание

Spread the love