Кметът Камбитов уволни директорката на юндома в Благоевград Силвия Иванова и възпитателката Райничка Николова заради дрогиран младеж, препил с 2 л бира

Filed under: Благоевград |

 

72-01-05 Атанас Камбитов

Атанас Камбитов

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов уволни дисциплинарно директорката на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Св. Николай Мирликлийски – Чудотворец” Силвия Иванова. Безкомпромисното решение идва след случая с 16-годишния възпитаник на юндома в Благоевград, който преди ден се озова в Спешното отделение на МБАЛ – Благоевград заради напушване с цигари марихуана в комбинация с над два литра бира.

72-01-05 Силвия Иванова

Силвия Иванова

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов уволни дисциплинарно директорката на Дома за деца, лишени от родителска грижа, „Св. Николай Мирликлийски – Чудотворец” Силвия Иванова. Безкомпромисното решение идва след случая с 16-годишния възпитаник на юндома в Благоевград, който преди ден се озова в Спешното отделение на МБАЛ – Благоевград заради напушване с цигари марихуана в комбинация с над два литра бира. Заедно със Силвия Иванова от работа си тръгва и дежурната в неделя възпитателка Райничка Николова. Заповедта на кмета Атанас Камбитова бе подписана вчера, след като той се запозна с доклада за инцидента по повод на дрогираното 16-годишно момче. Както вече писахме, деветокласникът от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев” в Благоевград попадна в Спешното приемно отделение (СПО) на града след коктейл от бира и марихуана. Случаят бе разследван обстойно и от отдел „Закрила на детето” в Благоевград. Шефката Емилия Маникатова поясни, че с момчето дори е проведен разговор от социален работник. Ученикът е в добро общо състояние, но това съвсем не е първият проблемен случай с него. „Преди около две – три седмици отново при нас постъпи оплакване от него, свързано с употребата на марихуана. Тогава със случая се заеха колегите от Общинския съвет по наркотични вещества. Държа да подчертая, че той ходи редовно на училище, ученик е редовна форма на обучение, няма бягство от часовете, успехът му е задоволителен, малко над средния. Въпросното момче отдавна е на грижите на дома”, конкретизира още Емилия Маникатова. Сигурни източници на в. „Вяра” информираха, че внасянето на марихуана и алкохол от живеещите в Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Благоевград е нещо съвсем нормално и естествено. „Когато децата се прибират отвън, никой не ги проверява какво носят и какво имат в джобовете на дрехите си. Излизат и се прибират както им скимне, казват, че имат вечерен час, но не го спазват, а и никой не ги наказва за това. Често пъти персоналът на дома дори не знае дали въобще навън има възпитаници, които още не са се прибрали”, казаха запозанти. Към момента все още не е ясно кой ще седне на стола на уволнената шефка Силвия Иванова.

 

 

 

 

Spread the love