Коронясаха 3-годишната Андреа Илиева, Дара Близнакова, Денислава Георгиева… за принцеси на Дупница, Никол Василева грабна наградата за талант с песента „Йовано, Йованке”

Filed under: Дупница,Оживление |

 

Корони получиха още Александра Панайотова, Клара Кирилова, Емилия Илиева, Рая Симеонова, Велина Китова и Габриела Станчева от конкурса на „Нови звезди” в града

Велина Китова блесна с акапелно изпълнение на „Хубава си, моя горо”

15

Петото издание на конкурса „Принц и принцеса на Дупница” се превърна в истински празник за децата участници, техните родители и многобройните зрители, дошли в залата на хотел „Рила” в Дупница.

2

Моменти от конкурса

1 3

Организаторите от Арт компания „Нови звезди” удостоиха с титли десетки момичета. Във връзка с юбилея на компанията имаше и допълнителни награди. Гран при спечелиха най-малката участничка Андреа Илиева, която е само на 3 годинки и бе допусната по изключение.

5 7

Гран при за принцеса на Дупница получиха още 7 от включилите се в надпреварата. Това са 6-годишните Дара Близнакова и Денислава Георгиева, Александра Панайотова, Клара Кирилова, Емилия Илиева и Рая Симеонова, които са на 7 г., и Велина Китова – 10-годишна. Всички те са равностойни като победители. С ранг на победител е и 9-годишната Габриела Станчева, която се окичи с титлата „Принцеса на Арт компания „Нови звезди”.

10 12

Никол Василева грабна наградата за талант. 6-годишното момиченце си спечели признанието с народната песен „Йовано, Йованке”, чието изпълнение бе бурно аплодирано. Велина Китова пък блесна с акапелно изпълнение на песента „Хубава си, моя горо”. В синхрон с тазгодишната кампания на организаторите за патриотично възпитание на децата те рецитираха посветени на България стихотворения, а част от тях бяха в национални носии.

Награда „Златни звездици” получиха представителите на компанията в Дупница Гергана Николова (бивша Мис България) и дъщеря й Емили Зарева (победител на регионални, национални и международни конкурси за красота, сред които „Принцеса на Дупница”, коронясана преди 6 г. като най-красивата и чаровна тийнейджърка в света на конкурс в Бразилия), вече 18-годишна абитуриентка. „Златни звездици” взеха и Светлана Лазарова, Валерия Дакова и Ценка Иванова – дизайнер и майка на едно от децата победители на „Нови звезди” – Борис Попов, която в момента е основният двигател на компанията в Дупница.

Таланта и красотата на участниците оценява жури, част от което детско. Децата в журито бяха дупнишките звезди Мелинда Попова (супер гран при на Дупница, супер гран при на България, „Принцеса на света гран при-2015”), която е на 9 г., 10-годишният Борис Попов („Принц на България”) и „Принц на света), Моника Стоянова („Принцеса на Дупница” и носител на титлата „Сребърен ангел” от конкурса „Коледни ангели” в Полша) и миналогодишната победителка на конкурса „Принц и принцеса на Дупница” Вени Георгиева, на 11 г . Част от детското жури бе и Ралица Петрова от София – носителка на редица международни награди. В журито бяха директорът на фестивала „Принц и принцеса на България” Георгина Георгиева, управителят на ресторант „Рилена” Христомир Шумадиев, Ценка Иванова, Стойка Николова (Мисис България-2015), която е втората дупничанка с много отличия от подобни конкурси.

В унисон с мотото на тазгодишните конкурси „Моя страна, моя България” децата пяха обичаната едноименна песен на Емил Димитров. На финала имаше и разкошна торта с корона, подарена по традиция от фирма „Наташа-74”.

„Всички деца са много красиви. Нашият конкурс обаче не е само за красота, а и за талант и характер. Ние оценяваме всички, представили се достойно. Радваме се, че вече 5 г., още от създаването на компанията, работим с дупничани. Вече имаме традиции и в града ни се доверяват. Щастливи сме, че имаме такива партньори. Преди дни деца от Дупница, с които работим, участваха в модно ревю на „Празници на детската мода”. Те представяха облекла на водещи фирми”, сподели президентът на „Нови звезди” Петя Данданова.

Конкурсът в Дупница е част от националната верига „Принц и Принцеса на България” за 2015 г. на Арт компания „Нови звезди”. Тази година в него участваха 20 деца на възраст от 4 до 16 г.

Spread the love