Промени в ръковоството на „Марек-1915”: Членовете на УС стават трима, треньорите са освободени

Filed under: Спорт |

 

Младите футболисти на клуба получават ВИП гривни за най-силния турнир при 11-годишните в Италия75-14-03-Obshto sabranie-Marek

На проведено Общо събрание на ФК „Марек 1915” бяха направени промени в УС. Той вече е редуциран от 5-има на 3-ма членове, като всички треньори бяха освободени от него. „Треньорите са си треньори и не трябва да участват в управлението. Треньорът е работник, получава заплата за това и не трябва да управлява клуба, така е по цял свят“, заяви президентът на клуба Борис Паризов. „Аз съм доволен от тяхната работа, но сега е нужна друга структура“, допълни Паризов. Изпълнителният директор Янек Кючуков подкрепи това решение. Именно той и треньорът Борис Кръстев бяха в стария УС и сега напускат.

„Тогава при регистрацията на „Марек 1915” така трябваше да стане, сега ситуацията е друга и трябват промени“, коментира Кючуков. В новият УС влизат Борис Паризов, Васил Василев и Росен Марков – секретар.

“Показахме, че за тези няколко месеца работим открито, прозрачно и добре“, заяви Паризов. Той говори и за ремонтите на общинския стадион „Бончук”, които се осъществяват само с негови лични средства, за новия автобус на клуба и въпроси, свързани с бъдещето на клуба.

От името на фенклуба се изказа заместник-председателят Румен Тимев. „Ще започна със самокритика, защото на този етап не е достатъчна подкрепата както към мъжкия отбор, така и към цялата детско-юношеска школа. Призовавам всички колеги да увеличим посещаемостта си на мачовете на мъжкия отбор, ако искаме да има повече настроение за игра срещу противниковите отбори. Вече самочувствието е по-различно през пролетния дял от първенството и има защо. Имам голямата молба към президента г-н Борис Паризов да поръча знамена с емблемата на „Марек-1915”, както го направи и с екипите за феновете, за което безкрайно му благодарим”.

С ВИП гривни ще бъдат младите футболисти на „Марек-1915” по време на турнира в Италия. Жест, какъвто ще помнят дълго време, направи ръководството на италианския гранд „Интер“ към детския отбор на „Марек“, който заминава през седмицата за най-силния турнир при 11-годишните в Италия. Благодарение на добрите отношения на клубния президент на дупничани Борис Паризов с ръководството на“Интер” малките таланти от Дупница ще бъдат с т.нар. „ВИП-гривни“, които им позволяват безпрепятствен достъп до всички точки на легендарния стадион. „Убеден съм, че това ще зарадва децата и ще усетят атмосферата и магията на големия футбол. Подготвил съм и други изненади за децата“, коментира Паризов, който бе на поредна работна среща с кмета инж. Методи Чимев заедно с други двама от ръководството на клуба Васил Василев и изп. директор Янек Кючуков.

Именно благодарение на Паризов тази година бе направено изключение в турнира с включването на отбор от чужбина. Както вече сме писали, участие ще вземат отборите на грандовете от Серия „А” и Серия „Б”, а всички разходи се поемат изцяло от Паризов. „На някои от мачовете ни ще дойде и консулът на България, както и сериозна група дупничани, които от години живеят в Италия. Гарантирам, че децата ще имат сериозна подкрепа от трибуните“, допълни Паризов.

 

Снимка:

Членове на УС и треньорите на „Марек” заедно с президента Борис Паризов

 

Spread the love