Кметът Москов на дискусия в Гоце Делчев: Вземаме мерки срещу насилието, Кризисният център ще осигури защита на всеки пострадал

Filed under: Гоце Делчев |

79-08-02 DSC_1004

Кметът Владимир Москов участва в дискусия на тема „Превенция на насилието“ в Гоце Делчев. В нея се включиха още заместник-кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш, полицйският шеф Ангел Зайков. Събитието бе организирано от Националната асоциация на общинските служители в България. То е част от проекта „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие, основано на полов признак“, в който община Гоце Делчев е партньор заедно с още 9 града в страната.

Дискусията бе открита от Владимир Москов, който подчерта, че проблемът с насилието особено сред младите хора е сериозен и е необходимо да се вземат превантивни мерки. Важно е също да се изгради обща политика с участието на всички отговорни институции, за да се ограничат проявите на насилие. Кризисният център в гр. Гоце Делчев ще осигури закрила, защита и специализирани грижи на засегнати лица.

Spread the love